K receptu
Salát z Rudého moře s krabími tyčinkami lze připravit za pouhých 10 minut, pokud ingredience rychle nasekáte. Není potřeba nic smažit ani vařit, ani rozkládat do vrstev a čekat, až se vsákne do omáčky! Stačí vyjmout produkty uvedené v receptu z chladničky, nakrájet je, smíchat s majonézou, podávat a vychutnat si čerstvou, jasnou chuť hotového jídla. Salát můžete ozdobit listy jakékoli zeleně (kopr nebo petržel): nejenže přidá barvu k „obrázku“, ale také dodá další vůni. Zkuste to!
Složitost: snadno Kalorie: 150,80 kcal/porce porce: 6 Vaření: 15 min Použitý: 10,27 g/11,55 g/10,04SalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍkrabí tyčinky – 200 g červená paprika – 200 g rajčata – 200 g sýr – 150 g česnek – 2 stroužky majonéza – 2 polévkové lžíce. l.sůl, čerstvě mletý černý pepř – dle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si všechny ingredience na salát z Rudého moře. Vyjměte krabí tyčinky z obecného obalu, vyjměte jednotlivé a nakrájejte na malé kostičky. Přeneste do velké mísy.
Krok 2
Sladkou papriku omyjeme a osušíme. Rozkrojte podélně napůl, odstraňte semínka a blány. Dužinu papriky nakrájíme na malé kostičky. Přeneste do misky s krabími tyčinkami.
Krok 3
Rajčata na salát omyjeme a osušíme. Odstraňte základy stonků. Rajčata nakrájíme na kostičky. Vložte do misky s krabími tyčinkami a sladkou paprikou.
Krok 4
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Přidejte do misky s krabími tyčinkami, paprikou a rajčaty. Česnek oloupeme. Protáhněte lisem přímo do misky s přísadami na salát.
Krok 5
Sůl a pepř podle chuti. Přidejte majonézu a důkladně promíchejte ingredience na salát. Položte na servírovací talíře, ozdobte dle libosti a podávejte.
UŽITEČNÉ RADY
Jaký sýr bych měl použít na salát z Rudého moře s krabími tyčinkami? Libovolný polotuhý dle vaší chuti. Myslíme si, že sýr s pikantními tóny, jako je čedar, by byl skvělý.
MIMOCHODEM
Naše verze salátu z Rudého moře bude ještě uspokojivější, když do ní přidáte najemno nakrájená vejce natvrdo. Upozornění: vařit by se nemělo déle než 10 minut po uvaření, jinak žloutek získá nevzhlednou šedavou skořápku.