Extrémně bohatý džem z malin

K receptu

Hustý malinový džem by měl být v každé domácnosti. Koneckonců, je to nejen vynikající lék na nachlazení, ale také vynikající prostředek pro relaxaci. Pokud přijdete unavení z práce, nalijte si čaj a přidejte do něj lžíci malinového džemu – budete se divit, ale po deseti minutách nebude po vaší únavě ani stopy.

Složitost: průměrný Kalorie: 79,33 kcal/porce porce: 66 Vaření: 1 hodina 15 minut Přidat. čas: 4 hodiny Použitý: 0,12 g/0,08 g/19,38PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 66 PORCÍ1 kg malin 1,2 kg cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li připravit hustý malinový džem, roztřiďte bobule a odstraňte stopky. Bobule není třeba omývat! Maliny dejte do zavařovací mísy nebo velkého širokého kastrolu a zasypte cukrem.

Krok 2

Nechte maliny 4-6 hodin, během kterých bobule dají šťávu, která částečně rozpustí cukr. Jemně zakružte mísou, aby malinová šťáva absorbovala co nejvíce cukru.

Krok 3

Misku džemu postavte na střední oheň a za občasného mírného míchání přiveďte k varu. Vaším úkolem je zabránit spálení cukru, který se nestihl rozpustit.

Krok 4

Jakmile se džem uvaří, stáhněte plamen a začněte čistou lžící sbírat pěnu. Čím pečlivěji to uděláte, tím jednotnější bude barva džemu.

Krok 5

Pokračujte ve vaření džemu za mírného míchání, dokud se neuvaří, 45–50 minut. Snažte se nedovolit silný var a sledujte připravenost – převařený džem nelze opravit.

Krok 6

Připravenost džemu zkontrolujte kápnutím kapky na talířek. Pokud po 1 min. otočte podšálkem a kapka se nerozteče, marmeláda je hotová. Odstraňte džem z ohně a zcela vychladněte. Vložte do čistých suchých sklenic a pevně uzavřete víčky.

UŽITEČNÉ RADY

Když vaříte hustý malinový džem, buďte extrémně opatrní, zvláště na konci procesu. Hustý sirup se velmi rychle připaluje ke dnu pánve, takže je třeba džem dusit na mírném ohni a velmi často míchat. Nesmíš se nechat rozptýlit!

MIMOCHODEM

Upozorňujeme, že konečnou tloušťku malinového džemu můžete posoudit až po úplném vychladnutí malinového džemu. Jak se ochladí, zhoustne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika