Fascinující svět bulharských okurek

K receptu

Okurky jsou velmi křupavé, sladké a pikantní. Podle tohoto receptu vyrábím okurky již několik let. Okurky dobře stojí při pokojové teplotě, aniž by ztratily svou křupavost, šťavnatost nebo sladkost.

Složitost: snadno Kalorie: 92,75 kcal/porce porce: 10 Vaření: 1 hodina Použitý: 0,50 g/0,16 g/21,24Bulharská kuchyněPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍokurky 1200 g stroužky česneku 6 ks nové koření 10 pepř černý hrášek 10 červů rybízu a křenu, celkem 10-12 ks feferonky 1 ks octa 9% 500 g vody 1,3 l cukru 130 g soli 60 gukrop deštníky 1 svazek a opatření RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Okurky omyjeme a okurek odřízneme konce.

Krok 2

Do vysterilizovaných sklenic dáme česnek, nové koření, kuličky černého pepře, kopr, listy křenu a rybízu, feferonku. Podle chuti můžete přidat hořčičná semínka.

Krok 3

Nalijte 500 g do malého hrnce. ocet 9%, zahřívejte do horka, ale ne do varu! Okurky namáčejte po dávkách do horkého octa, držte okurky 30 sekund a vyjměte je.

Krok 4

Po octu dejte okurky do sklenic s kořením.

Krok 5

Naplňte okurky horkým nálevem, srolujte je a přikryjte, aby zůstaly teplé. Solanka: 130 gramů jsem přidal na 1 litr 300 ml vody. cukr a 60 gr. sůl. Přiveďte k varu a okurky zalijte horkým lákem. Tento lák je určen pro 1 kg 200 g. okurky. Solanka by měla být sladká. Pokud je okurek více, pak by mělo být i více láku, chuť láku si pak upravte podle své chuti.

Krok 6

Okurky jsou velmi křupavé a chutné. Dobrou chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika