Fascinující svět satsabeli: Kulinářský poklad Gruzie

K receptu

Pokud doslovně přeložíte slovo „satsebeli“ z gruzínštiny, dostanete něco jako „dipování“ nebo, v běžném anglickém kulinářském jazyce, dip omáčka

Složitost: snadno Kalorie: 105,30 kcal/porce porce: 3 Vaření: 45 min Použitý: 3,90 g/2,85 g/16,66Konzervovánígruzínská kuchyněVečeřeVečeřePrázdnýSnackOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuPárty, bufetPiknikINGREDIENCE NA 3 PORCE2 kg zralých rajčat 500 g červené papriky 1 kg česneku 120 ml červeného vinného octa sůl rostlinný olej Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Rajčata nakrájejte příčně, vložte je do vroucí vody a poté je opláchněte studenou vodou. Opatrně odstraňte kůži. Odstraňte semena spolu s tekutinou, nakrájejte dužinu podle potřeby.

Krok 2

Česnek oloupejte, papriku zbavte stopek, opatrně vyřízněte všechny blány a vyklepejte semínka. Dužinu nakrájejte dle libosti.

Krok 3

Vařte ocet. Nenechte vařit – jakmile se vaří, vypněte a nalijte do čisté nádoby. Zcela vychladnout.

Krok 4

Sklenici umyjte, osušte a nechte 10 minut působit. do trouby předehřáté na 180–200 °C ke sterilizaci, vychladit.

Krok 5

Všechny ingredience rozemelte, přidejte sůl a ocet, promíchejte, nalijte do sterilizovaných nádob.

Krok 6

Pro lepší uchování nalijte navrch tenký proužek rostlinného oleje, nádoby pevně uzavřete víčky nebo zátkami a umístěte na chladné a tmavé místo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika