K receptu
K tomuto masu je ideální velký salát z rajčat s česnekem.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 30 minTroubaPečeníVečeřeHlavní chodVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninynový rokINGREDIENCE NA 4 porce600 g tenkého hovězího masa 300 g sýra Adyghe 1 konzerva (300 g) sušená rajčata v oleji 1 menší svazek petrželky a zelené bazalky 3-4 stroužky česneku sůl, čerstvě mletý černý pepř bambusové špízy Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Špízy namočte do horké vody. Maso nakrájejte na 8 stejných dlouhých plátků. Maso jemně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme olejem z plechovky sušených rajčat.
Krok 2
Sýr nakrájejte na 8 kostek stejné velikosti, jako je šířka masových vrstev.
Krok 3
Sušená rajčata, česnek, petržel a lístky bazalky nakrájíme velmi nadrobno. Všechny připravené ingredience smícháme a opepříme.
Krok 4
Na vrstvy masa položte náplň, na každou položte kostku sýra a opatrně srolujte do válečků – měly by vypadat jako „pahýly“. Rohlíky propíchejte špejlí, zajistěte je, aby se ruličky nerozpadly. Potřeme olejem z plechovky sušených rajčat.
Krok 5
Maso opékejte na dobře rozpáleném uhlí, na grilu nebo v troubě vyhřáté na 240 °C do požadovaného stupně propečení, jednou za 3 minuty otočte. Před podáváním necháme maso 5–7 minut odpočinout pod alobalem.