Foto: z otevřených zdrojů
Nepotřebuje žádné další přísady ani vysvětlování – stačí šálek horkého čaje a máte opravdové potěšení.
Zebra Pie je skutečný klasický dezert, jehož chuť je spojena s dětstvím. Nepotřebuje žádné další přísady ani vysvětlování – stačí šálek horkého čaje a máte opravdové potěšení.
Foodbloger Alexey Kryuchkov ukázal, jak vyrobit tradiční lahodný koláč Zebra, který se hodí k čaji nebo kávě. Autor použil formu 24 cm.
Recept
Ingredience:
- Zakysaná smetana 15% 250g
- Cukr 150 g
- Mouka 300 g
- Vejce 4 ks.
- Olej 100 ml
- Sůl
- Kakao 1 polévková lžíce. l
- Prášek do pečiva 10 g
Příprava:
- Do mísy přidejte vejce, cukr, špetku soli a vše vyšlehejte mixérem, dokud nebude hladké a nadýchané;
- Poté přidáme máslo, zakysanou smetanu, prášek do pečiva, prosejeme mouku a vše znovu promícháme pomocí mixéru při nízké rychlosti;
- Těsto rozdělte na dvě stejné části a do jedné z částí přidejte kakao;
- Těsto znovu promícháme s kakaem pomocí mixéru, poté přidáme 2 polévkové lžíce. l vody a vše znovu promíchejte mixérem;
- Vezměte formu a vyložte ji pergamenem;
- Poté střídavě 2 polévkové lžíce. l nejprve vyložte jednu část těsta, potom druhou a vložte ji do trouby;
- Koláč pečte při 180°C 45-50 minut, ke kontrole jeho připravenosti můžete použít párátko nebo špejli.
Dobrou chuť!