Jak udělat klasický Zebra koláč: tajemství foodblogera

Foto: z otevřených zdrojů

Nepotřebuje žádné další přísady ani vysvětlování – stačí šálek horkého čaje a máte opravdové potěšení.

Zebra Pie je skutečný klasický dezert, jehož chuť je spojena s dětstvím. Nepotřebuje žádné další přísady ani vysvětlování – stačí šálek horkého čaje a máte opravdové potěšení.

Foodbloger Alexey Kryuchkov ukázal, jak vyrobit tradiční lahodný koláč Zebra, který se hodí k čaji nebo kávě. Autor použil formu 24 cm.

Recept

Ingredience:

  • Zakysaná smetana 15% 250g
  • Cukr 150 g
  • Mouka 300 g
  • Vejce 4 ks.
  • Olej 100 ml
  • Sůl
  • Kakao 1 polévková lžíce. l
  • Prášek do pečiva 10 g

Příprava:

  1. Do mísy přidejte vejce, cukr, špetku soli a vše vyšlehejte mixérem, dokud nebude hladké a nadýchané;
  2. Poté přidáme máslo, zakysanou smetanu, prášek do pečiva, prosejeme mouku a vše znovu promícháme pomocí mixéru při nízké rychlosti;
  3. Těsto rozdělte na dvě stejné části a do jedné z částí přidejte kakao;
  4. Těsto znovu promícháme s kakaem pomocí mixéru, poté přidáme 2 polévkové lžíce. l vody a vše znovu promíchejte mixérem;
  5. Vezměte formu a vyložte ji pergamenem;
  6. Poté střídavě 2 polévkové lžíce. l nejprve vyložte jednu část těsta, potom druhou a vložte ji do trouby;
  7. Koláč pečte při 180°C 45-50 minut, ke kontrole jeho připravenosti můžete použít párátko nebo špejli.

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika