Jak vařit lahodnou grilovanou rybu: kuchaři sdílejí tipy

Foto: z otevřených zdrojů

Tato omáčka z citronu a oregana uspokojí váš žaludek.

Grilovaná ryba patří mezi oblíbené letní pokrmy. Je jednoduchý na přípravu, velmi chutný a zdravý.

Jídlo a víno se podělilo o užitečné tipy na vaření od autorky kuchařky Marcelly Hazan. Její recept na mečouna se stal velmi slavným, ale tyto life hacky lze použít k přípravě jakéhokoli jiného receptu.

Jak grilovat ryby

Recept obsahuje citronovo-oreganovou omáčku, která rybě dodává jasnou, bylinnou chuť. Vyplatí se udělat otvory, aby se aromatická směs dostala dovnitř.

Ingredience:

  • citronová šťáva,
  • sůl a pepř.
  • nasekané čerstvé oregano
  • extra panenský olivový olej;
  • steak z vaší oblíbené ryby.

Příprava:

  1. Nejprve rozpalte gril. Mezitím smíchejte citronovou šťávu a sůl, dokud se nerozpustí. Přidejte oregano, olivový olej a bohatě dochuťte pepřem.
  2. Rybu grilujte na vysoké teplotě a dbejte na to, aby steaky byly co nejblíže nejteplejšímu místu grilu. Jednou otočte a pokračujte v vaření, dokud není ryba propečená, asi 6 až 7 minut.
  3. Rybu přendejte na talíř a každý kousek propíchejte na několika místech vidličkou, abyste vytvořili místa, kterými omáčka prosákne. Před nalitím na celou rybu omáčku znovu promíchejte a ihned podávejte.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika