Foto: z otevřených zdrojů
Tato omáčka z citronu a oregana uspokojí váš žaludek.
Grilovaná ryba patří mezi oblíbené letní pokrmy. Je jednoduchý na přípravu, velmi chutný a zdravý.
Jídlo a víno se podělilo o užitečné tipy na vaření od autorky kuchařky Marcelly Hazan. Její recept na mečouna se stal velmi slavným, ale tyto life hacky lze použít k přípravě jakéhokoli jiného receptu.
Jak grilovat ryby
Recept obsahuje citronovo-oreganovou omáčku, která rybě dodává jasnou, bylinnou chuť. Vyplatí se udělat otvory, aby se aromatická směs dostala dovnitř.
Ingredience:
- citronová šťáva,
- sůl a pepř.
- nasekané čerstvé oregano
- extra panenský olivový olej;
- steak z vaší oblíbené ryby.
Příprava:
- Nejprve rozpalte gril. Mezitím smíchejte citronovou šťávu a sůl, dokud se nerozpustí. Přidejte oregano, olivový olej a bohatě dochuťte pepřem.
- Rybu grilujte na vysoké teplotě a dbejte na to, aby steaky byly co nejblíže nejteplejšímu místu grilu. Jednou otočte a pokračujte v vaření, dokud není ryba propečená, asi 6 až 7 minut.
- Rybu přendejte na talíř a každý kousek propíchejte na několika místech vidličkou, abyste vytvořili místa, kterými omáčka prosákne. Před nalitím na celou rybu omáčku znovu promíchejte a ihned podávejte.