Jak vytvořit lahodná sušená rajčata v horkovzdušné troubě

K receptu

Koncem léta a začátkem podzimu se hospodyňky často potýkají s problémem, kam dát obrovské množství rajčat. Alespoň v mé rodině je to běžný jev. Existuje snadný způsob, jak proměnit kila rajčat na zabijáckou svačinu.

Složitost: snadno Kalorie: 7126,93 kcal/porce porce: 1 Vaření: 4 hodiny Přidat. čas: 15 min Použitý: 45,87 g/706,86 g/156,00TroubaSušení, sušeníItalská kuchyněSnídaněVečeřePrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetPiknikINGREDIENCE NA 1 PORCIrajčata 4 kg olivový olej 700 ml česnek 5 ks italské bylinky špetka(y) Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Rajčata nakrájíme na kousky. Měla jsem malé – trochu menší než pěst, tak jsem je rozřezala na 4 kusy. Kusy by měly být střední velikosti. Musíte se snažit, aby byly přibližně stejné.

Krok 2

Položte na plech na pečicí papír. Sůl podle chuti. Je důležité, abychom nepřidávali žádné koření, pouze sůl. Všechny bylinky se jednoduše spálí a nebude k ničemu.

Krok 3

Vložte do trouby v konvekčním režimu po dobu 4-5 hodin při teplotě 90 stupňů. Nechte dvířka trouby pootevřená. Nyní buďme trpěliví) Rajčata by měla uschnout. Preferuji stav, kdy jsou suché, ale při stlačení jsou uvnitř elastické.

Krok 4

Zatímco se rajčata suší, připravte si sklenice. Vzal jsem obvyklé IKEA a jen je zalil vařící vodou.

Krok 5

Na dno sklenice nalijte trochu olivového oleje a přidejte první vrstvu sušených rajčat. Přidejte česnek a italské bylinky. Naplňte olivovým olejem. Toto opakujeme vrstvu po vrstvě, dokud není sklenice plná. Nalijte olivový olej tak, aby pokrýval rajčata. Uzavřete a dejte na týden do lednice nasáknout.

Krok 6

S takovými přípravky získáte zabijácké svačiny – chlebíčky na vícezrnném chlebu s tvarohem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika