K receptu
Okurkové jednohubky jsou skvělou variantou pro letní bufetový stůl. Snadné a originální!
Složitost: snadno Kalorie: 45,38 kcal/porce porce: 32 Vaření: 30 min Použitý: 1,21 g/3,09 g/3,09VečeřeSnackPárty, bufetINGREDIENCE NA 32 PORCÍ500 g velkých baculatých okurek 70 g smetanového sýra 4 stonky zelené cibule 60 g modrého sýra (Gorgonzola, Dorblu) 16 tmavých hroznů bez pecek 8 jader vlašských ořechů 16 jahod 1 polévková lžíce. l. listy tymiánu Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Zelenou cibulku zbavte bílé části a zelenou nakrájejte nadrobno. Ořechy opražíme a nasekáme nahrubo.
Krok 2
Oba druhy sýra rozšlehejte mixérem a smíchejte s nakrájenou cibulí.
Krok 3
Odstraňte tenké podélné proužky slupky z okurek (vhodné je to udělat pomocí škrabky na zeleninu nebo struhadla), aby okurky byly pruhované. Nakrájejte je na kolečka silná 7 mm.
Krok 4
Na kolečka položíme tvarohový krém (to jde krásně udělat pomocí cukrářského sáčku). Umístěte je na rovnou misku.
Krok 5
Na polovinu koleček položíme hrozny a posypeme je nasekanými ořechy, na druhé dáme jahody (velké můžeme rozpůlit) a posypeme je lístky tymiánu. Před podáváním dejte do lednice.