Site icon Wellness Way Česká republika

Korejský jazyk ožívá v receptu na zlomené okurky

K receptu

Šťoupané okurky na korejský způsob jsou tradiční korejské jídlo, které získalo své jméno díky specifickému způsobu přípravy. Korejci stejně jako Rusové milují křupavé nakládané okurky. Na rozdíl od nás je ale před nakládáním pořádně natlučou – okurky se tak rychleji nakládají. Příprava svačiny s asijskou příchutí vám nezabere více než půl hodiny. A ano – v tomto případě je zcela zbytečné vybírat silné, hustě zabalené plody malé velikosti, nejlépe však dlouhoplodé;

Složitost: snadno Kalorie: 113,47 kcal/porce porce: 2 Vaření: 40 min Použitý: 4,46 g/6,94 g/8,54Žádná tepelná úpravaMořenívýchodní kuchyněkorejská kuchyněSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 porce500 g okurek 50 ml rýžového octa mitsukan 1 červená chilli paprička 2 stroužky česneku pár snítek koriandru 2 polévkové lžíce. l. solené arašídy 10 ml tmavý sezamový olej 30 ml sójová omáčka 1 polévková lžíce. l. sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pro přípravu korejských rozdrcených okurek rozřízněte okurky podélně napůl a odstraňte semínka pomocí lžíce. Plochou stranou velkého, těžkého nože nebo válečku rozklepejte okurky, dokud neprasknou.

Krok 2

Okurky nakrájejte příčně diagonálně na velké kusy a vložte do nádoby. Osolíme, zalijeme rýžovým octem, promícháme a necháme 15–20 minut při pokojové teplotě. Sůl pomáhá vytáhnout přebytečnou vlhkost z okurek a dodává jim křupavou texturu.

Krok 3

Připravte a přidejte další ingredience. Chilli papričku rozkrojte napůl, odstraňte semínka a nakrájejte najemno. Česnek nasekáme nadrobno. Arašídy rozdrťte ne příliš najemno.

Krok 4

Vyjměte okurky z marinády a nechte odkapat tekutinu. Přidejte chilli, česnek, sezamový olej, sójovou omáčku, promíchejte. Dejte ještě pár minut, aby byly korejské okurky dobře nasycené kořením.

Krok 5

Nalámané okurky můžeme ihned podávat. Při podávání posypte korejský předkrm lístky koriandru a arašídy.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Podle stejného receptu můžete připravit nakrájené okurky na korejský způsob v sáčku. Pokud se vám zdají okurky v tomto receptu příliš pikantní, můžete snížit množství česneku nebo pepře.

MIMOCHODEM

Rozdíl mezi korejskými drcenými okurkami a čínskou verzí spočívá v použitém koření. V korejské kuchyni se k přípravě drcených okurek kromě sójové omáčky používá chilli paprička a silnější rýžový ocet a nepřidává se cukr. Zlomené okurky v korejské verzi nejsou tak jemné a sladké jako jejich sousedé.

Exit mobile version