Site icon Wellness Way Česká republika

Lavash bramborové koláče: velmi rychlý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Podávejte líné koláče se zakysanou smetanou nebo omáčkou.

Pokud opravdu milujete bramborové koláče, ale nemáte dost času nebo touhy šťourat se s těstem, lavash vám vždy pomůže. Náplň na rychlé koláče si připravte předem.

Budete potřebovat pita chléb, brambory, cibuli, vejce a pánev. Podávejte líné koláče se zakysanou smetanou nebo omáčkou.

Recept

Ingredience:

Příprava:

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rostlinném oleji do měkka.
  2. Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na kousky, přidejte vodu tak, aby voda brambory jen mírně pokrývala. Vařte na středním plameni od okamžiku varu po dobu 20 minut. Poté vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme osmaženou cibuli, kopr, sůl a mletý černý pepř. Promícháme a necháme mírně vychladnout.
  3. Pita chléb nakrájíme na proužky. Na každý proužek položte náplň a zabalte do obálky. Ponořte do vejce a smažte na rozpálené pánvi s rostlinným olejem na středním ohni do zlatova.

Podle potřeby přidejte do brambor bylinky.

Exit mobile version