Site icon Wellness Way Česká republika

Nelze odolat: recept na čokoládový koláč „Cloud“


Foto: z otevřených zdrojů

Tento dezert kombinuje lehkou a jemnou texturu a bohatou čokoládovou chuť.

Cloud Pie se určitě stane vaším oblíbeným. Vždyť jsi za nic takového nestál. Je lehký jako obláček a zároveň sytě čokoládový. Recept byl sdílen na webu Gorenje.

Koláč „Oblak“

Ingredience:

  • 180 g hořké čokolády (60-70%);
  • 55 g rostlinného oleje;
  • 35 ml kávy;
  • ½ lžičky. nebo jedna špetka soli;
  • tři velká vejce;
  • 130 g cukru.

Příprava:

  1. Troubu předehřejte na 175 stupňů a formu (18 cm) vymažte máslem. V misce smíchejte 180 g nasekané hořké čokolády, 55 g másla a 35 ml kávy.
  2. Na mírném ohni za občasného míchání rozpusťte. Když se směs stane homogenní, sejměte ji z ohně a přidejte tři žloutky, ½ lžičky. sůl a 30 g cukru. Vmíchejte 35 ml vody. Míchejte, dokud není směs opět hladká.
  3. V samostatné čisté míse ušlehejte tři bílky do pěny, poté postupně přidávejte 100 g cukru a pokračujte ve šlehání do tuha. Třetinu této pusinky dejte stranou a zbytek opatrně vmíchejte do čokoládové směsi. Nalijte směs do připravené pánve. Vršek potřete zbylými pusinkami a zakružte špejlí nebo nožem, abyste vytvořili mramorovaný efekt.
  4. Cloud Pie pečte 45–50 minut. Hotový moučník podáváme ozdobený lehce šlehačkou.


4.8 z 5 // 6
Koláč, recept
komentáře: 0
Exit mobile version