Neodolatelné maliny zavařené bez vaření na chladné zimní měsíce

K receptu

Maliny bez vaření s cukrem na zimu jsou zatím jediným způsobem, jak zachovat chuť a vůni pravých letních malin. Žádný džem, džem nebo cukrovinka se nevyrovnají chuti syrových malin. Bohužel má tato metoda jednu nevýhodu – takový přípravek lze skladovat pouze v lednici.

Složitost: snadno Kalorie: 88,80 kcal/porce porce: 50 Vaření: 15 min Přidat. čas: 6 hodin Použitý: 0,16 g/0,10 g/21,60PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 50 PORCÍ1 litr maliny 1 litr cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pro maliny bez vaření s cukrem na zimu vyberte nejlepší bobule bez poškození. Odstraňte stonky. Vložte bobule do velké mísy a rozmačkejte šťouchadlem – není třeba pyré, stačí jen tolik, aby bobule pustily šťávu.

Krok 2

K malinám přidejte cukr v několika přídavcích a pokaždé bobule promíchejte, aby byl cukr co nejvíce nasáklý šťávou. Nechte při pokojové teplotě po dobu 6 hodin, několikrát promíchejte.

Krok 3

Po čase by se měl cukr úplně rozpustit. Maliny bez vaření s cukrem na zimu vložte do sterilizovaných sklenic, uzavřete sterilizovanými víčky a uložte do chladničky.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud chcete na zimu uvařit maliny bez vaření s cukrem, ale nemáte v lednici místo na uskladnění sklenic, můžete přípravu připravit trochu jinak. Vezměte 2 litry cukru na každý litr malin a poté postupujte podle našeho receptu. Tento džem lze skladovat při pokojové teplotě.

MIMOCHODEM

Maliny bez vaření s cukrem na zimu jsou báječný dezert, ale můžete ho ještě vylepšit. Odměřte potřebné množství malin, rozmačkejte je a protřete přes síto. Takto se zbavíte semínek a smícháním malinového pyré s cukrem získáte vynikající želé.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika