Nevařená Adjika na zimu: Recept s twistem

K receptu

Adjika je koření, omáčka a předkrm. Chcete vařit adjiku na zimu bez vaření? Jedná se o jeden z nejjednodušších způsobů, jak doplnit své domácí zásoby. Recept je jednoduchý: nasekejte zralá rajčata, sladkou a pálivou papriku, přidejte koření a ocet a zeleninovou směs dejte do sklenic. V tomto přípravku zůstanou zachovány všechny vitamíny a živiny. Ale je tu jedna jemnost – tuto adjiku musíte skladovat v chladničce. Nestačí ani sklep, ani jen nějaké chladné místo. A samozřejmě chuť adjiky závisí na kvalitě hlavních složek: rajčata by měla být zralá a sladká, červená paprika by měla být masitá a aromatická, česnek a feferonky by měly být pálivé. Množství feferonky lze změnit podle vaší chuti. Aby adžika vyrobená z rajčat a česneku získala kavkazskou chuť, nezapomeňte na sušené bylinky: koriandr, celer, petržel, chmel-suneli nebo utskho-suneli.

Složitost: snadno Kalorie: 38,67 kcal/porce porce: 20 Vaření: 35 min Přidat. čas: 30 min Použitý: 1,50 g/0,29 g/7,77Mlýnek na masoŽádná tepelná úpravaSnackOdpolední svačinaVečeřePrázdnýSnackVegetariánstvíINGREDIENCE NA 20 PORCÍRajče (rajče) 1,2 kgSladká červená paprika 900 gČervená feferonka 2 ks.Česnek 1 kusKhmeli-suneli 1 lžičkaMletý koriandr 1 lžičkaSušená petržel 0,5 lžičkySůl 2 polévkové lžíce.Krystalový cukr 2 polévkové lžíce.Jablečný ocet 6% 80 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Jak připravit adjiku na zimu bez vaření? Ingredience, které budete potřebovat: kvalitní zralá rajčata, červenou sladkou a pálivou papriku, česnek, sušené bylinky, sůl, cukr a ocet. Mezi kuchyňské spotřebiče patří mlýnek na maso se střední mřížkou. A samozřejmě sterilizované půllitrové zavařovací sklenice s víčkem.

Adjika na zimu bez vaření ()

Krok 2

Připravená rajčata nakrájíme na střední plátky. Neodstraňujte kůži. Sladkou papriku zbavíme semínek a bílých blan a dužinu nakrájíme na čtvrtky. Velké stroužky česneku překrojte napůl.

Adjika na zimu bez vaření
Adjika na zimu bez vaření ()

Krok 3

K odstranění semínek z feferonek použijte kuchyňské rukavice. Lusky rozkrojte napůl a odstraňte všechna semínka. Půlky opláchněte studenou vodou a osušte.

Adjika na zimu bez vaření
Adjika na zimu bez vaření ()

Krok 4

Připravte mlýnek na maso k použití. Rajčata, sladkou a feferonku a česnek umelte na mlýnku na maso. Je vhodné, aby hmota z mlýnku na maso okamžitě spadla do skleněné nebo smaltované nádoby. Výslednou směs pro adžiku promíchejte bez vaření dřevěnou lžící.

Adjika na zimu bez vaření
Adjika na zimu bez vaření ()

Krok 5

Do rajčatové a česnekové adjiky za stálého míchání lžící přidejte sůl, cukr, koření a ocet. Odeberte vzorek a v případě potřeby dosolte. Nechte adjiku stát při pokojové teplotě po dobu 15 minut. Poté vložte do sterilizovaných sklenic a uzavřete víčky. Vložte do chladničky a skladujte tam nejdéle 5 měsíců.

Adjika na zimu bez vaření
Adjika na zimu bez vaření ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Čerstvé bylinky a cibule by se neměly přidávat do adjiky bez vaření na zimu, mohou způsobit kyselost. Aby čerstvá rajčatová adžika vydržela v lednici dlouho, musí obsahovat hodně soli. Tuto lahodnou adjiku lze použít jako přísadu do polévek, masitých pokrmů, dušené zeleniny a omáček.

MIMOCHODEM

Věděli jste, že moderní verze adjika s rajčaty nejsou nic jiného než analog satsebeli omáčky? Klasická gruzínská adjika se připravuje bez rajčat, pouze z červené nebo zelené feferonky, kuchyňské soli a sušeného koření: koriandr, pískavice řecké seno (utskho-suneli), chmel – suneli.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika