Site icon Wellness Way Česká republika

Nevařená Adjika na zimu: Recept s twistem

K receptu

Adjika je koření, omáčka a předkrm. Chcete vařit adjiku na zimu bez vaření? Jedná se o jeden z nejjednodušších způsobů, jak doplnit své domácí zásoby. Recept je jednoduchý: nasekejte zralá rajčata, sladkou a pálivou papriku, přidejte koření a ocet a zeleninovou směs dejte do sklenic. V tomto přípravku zůstanou zachovány všechny vitamíny a živiny. Ale je tu jedna jemnost – tuto adjiku musíte skladovat v chladničce. Nestačí ani sklep, ani jen nějaké chladné místo. A samozřejmě chuť adjiky závisí na kvalitě hlavních složek: rajčata by měla být zralá a sladká, červená paprika by měla být masitá a aromatická, česnek a feferonky by měly být pálivé. Množství feferonky lze změnit podle vaší chuti. Aby adžika vyrobená z rajčat a česneku získala kavkazskou chuť, nezapomeňte na sušené bylinky: koriandr, celer, petržel, chmel-suneli nebo utskho-suneli.

Složitost: snadno Kalorie: 38,67 kcal/porce porce: 20 Vaření: 35 min Přidat. čas: 30 min Použitý: 1,50 g/0,29 g/7,77Mlýnek na masoŽádná tepelná úpravaSnackOdpolední svačinaVečeřePrázdnýSnackVegetariánstvíINGREDIENCE NA 20 PORCÍRajče (rajče) 1,2 kgSladká červená paprika 900 gČervená feferonka 2 ks.Česnek 1 kusKhmeli-suneli 1 lžičkaMletý koriandr 1 lžičkaSušená petržel 0,5 lžičkySůl 2 polévkové lžíce.Krystalový cukr 2 polévkové lžíce.Jablečný ocet 6% 80 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Jak připravit adjiku na zimu bez vaření? Ingredience, které budete potřebovat: kvalitní zralá rajčata, červenou sladkou a pálivou papriku, česnek, sušené bylinky, sůl, cukr a ocet. Mezi kuchyňské spotřebiče patří mlýnek na maso se střední mřížkou. A samozřejmě sterilizované půllitrové zavařovací sklenice s víčkem.

Adjika na zimu bez vaření ()

Krok 2

Připravená rajčata nakrájíme na střední plátky. Neodstraňujte kůži. Sladkou papriku zbavíme semínek a bílých blan a dužinu nakrájíme na čtvrtky. Velké stroužky česneku překrojte napůl.


Adjika na zimu bez vaření ()

Krok 3

K odstranění semínek z feferonek použijte kuchyňské rukavice. Lusky rozkrojte napůl a odstraňte všechna semínka. Půlky opláchněte studenou vodou a osušte.


Adjika na zimu bez vaření ()

Krok 4

Připravte mlýnek na maso k použití. Rajčata, sladkou a feferonku a česnek umelte na mlýnku na maso. Je vhodné, aby hmota z mlýnku na maso okamžitě spadla do skleněné nebo smaltované nádoby. Výslednou směs pro adžiku promíchejte bez vaření dřevěnou lžící.


Adjika na zimu bez vaření ()

Krok 5

Do rajčatové a česnekové adjiky za stálého míchání lžící přidejte sůl, cukr, koření a ocet. Odeberte vzorek a v případě potřeby dosolte. Nechte adjiku stát při pokojové teplotě po dobu 15 minut. Poté vložte do sterilizovaných sklenic a uzavřete víčky. Vložte do chladničky a skladujte tam nejdéle 5 měsíců.


Adjika na zimu bez vaření ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Čerstvé bylinky a cibule by se neměly přidávat do adjiky bez vaření na zimu, mohou způsobit kyselost. Aby čerstvá rajčatová adžika vydržela v lednici dlouho, musí obsahovat hodně soli. Tuto lahodnou adjiku lze použít jako přísadu do polévek, masitých pokrmů, dušené zeleniny a omáček.

MIMOCHODEM

Věděli jste, že moderní verze adjika s rajčaty nejsou nic jiného než analog satsebeli omáčky? Klasická gruzínská adjika se připravuje bez rajčat, pouze z červené nebo zelené feferonky, kuchyňské soli a sušeného koření: koriandr, pískavice řecké seno (utskho-suneli), chmel – suneli.

Exit mobile version