K receptu
Játrové palačinky podle tohoto receptu jsou jemné, nadýchané, chutné a šťavnaté. Toto jídlo je tři v jednom: maso, příloha a lahodná zeleninová omáčka. Tyto játrové palačinky s okurkovou omáčkou jsou jako stvořené k letní rodinné večeři. S chutí je jedí dospělí i děti!
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 40 minPraženíVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 4 porcetelecí játra 400 vajec 2 ks vařená rýže 4 lžíce mouky 2 lžíce rostlinného oleje na smažení 2 lžíce soli podle chuti mletý černý pepř podle chuti čerstvé okurky 2 ks zakysaná smetana 100 g listový salát podle chuti g zelení podle chuti g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Opláchněte játra studenou vodou, odstraňte povrchový film, vyřízněte žlučové cesty, nakrájejte na kousky a umelte v mixéru nebo mlýnku na maso. Do mletých jater přidáme vejce, uvařenou rýži a mouku. Vše důkladně promíchejte.
Krok 2
Nalijte rostlinný olej do pánve a přidejte lžíci palačinek. Smažte na středním plameni z obou stran, dokud nebude zcela uvařený. Uchovávejte palačinky horké až do podávání. Mám 16 kusů.
Krok 3
Pustíme se do přípravy omáčky.
Krok 4
Okurku (mám jednu dlouhoplodou) oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu nasekejte (já použila petržel), přidejte k okurkám a dochuťte zakysanou smetanou. Sůl podle chuti.
Krok 5
Jedna z možností podávání: omáčku dejte doprostřed servírovacího talíře a vyskládejte listy salátu.
Krok 6
Poté vyložte horké palačinky.
Krok 7
Játrové palačinky s rýží a okurkovou omáčkou jsou hotové. Dobrou chuť!
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Telecí játra lze s úspěchem nahradit kuřecími, budou také velmi chutná.