Site icon Wellness Way Česká republika

Okouzlující játrové palačinky doplněné okurkovou omáčkou

K receptu

Játrové palačinky podle tohoto receptu jsou jemné, nadýchané, chutné a šťavnaté. Toto jídlo je tři v jednom: maso, příloha a lahodná zeleninová omáčka. Tyto játrové palačinky s okurkovou omáčkou jsou jako stvořené k letní rodinné večeři. S chutí je jedí dospělí i děti!

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 40 minPraženíVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 4 porcetelecí játra 400 vajec 2 ks vařená rýže 4 lžíce mouky 2 lžíce rostlinného oleje na smažení 2 lžíce soli podle chuti mletý černý pepř podle chuti čerstvé okurky 2 ks zakysaná smetana 100 g listový salát podle chuti g zelení podle chuti g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Opláchněte játra studenou vodou, odstraňte povrchový film, vyřízněte žlučové cesty, nakrájejte na kousky a umelte v mixéru nebo mlýnku na maso. Do mletých jater přidáme vejce, uvařenou rýži a mouku. Vše důkladně promíchejte.

Krok 2

Nalijte rostlinný olej do pánve a přidejte lžíci palačinek. Smažte na středním plameni z obou stran, dokud nebude zcela uvařený. Uchovávejte palačinky horké až do podávání. Mám 16 kusů.

Krok 3

Pustíme se do přípravy omáčky.

Krok 4

Okurku (mám jednu dlouhoplodou) oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu nasekejte (já použila petržel), přidejte k okurkám a dochuťte zakysanou smetanou. Sůl podle chuti.

Krok 5

Jedna z možností podávání: omáčku dejte doprostřed servírovacího talíře a vyskládejte listy salátu.

Krok 6

Poté vyložte horké palačinky.

Krok 7

Játrové palačinky s rýží a okurkovou omáčkou jsou hotové. Dobrou chuť!

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Telecí játra lze s úspěchem nahradit kuřecími, budou také velmi chutná.

Exit mobile version