K receptu
Když je obrovská úroda okurek, říkáte si: co s tím a co vařit! Existuje mnoho možností, ale můžete své hosty příjemně překvapit zajímavou prezentací pomocí okurek z neobvyklého úhlu. Připravíme si okurkové sushi – velmi rychlý a úžasně chutný předkrm.
Složitost: snadno Kalorie: 391,95 kcal/porce porce: 2 Vaření: 15 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 38,89 g/21,99 g/8,34Žádná tepelná úpravaSnackPárty, bufetINGREDIENCE NA 2 porceokurky 2 ks vařené, mražené krevety 10 ks měkký smetanový sýr 100 vařená slepičí vejce 1 ks zelená cibule 2 ks peří Tobaská omáčka 1 ml sůl podle chuti nakládaný zázvor k podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Vložte krevety do osolené vroucí vody na jednu minutu. Tímto způsobem se rychle rozmrazí. Vyčistěte, odstraňte střevní žílu.
Krok 2
Připravte si náplň do sushi: vejce oloupejte a nakrájejte, cibuli a krevety nakrájejte nadrobno. Vše promícháme – přidáme sýr a Tobasco. Přidejte sůl a znovu promíchejte. Okurky nakrájíme na tenké proužky. Náplň položíme na proužky okurky a srolujeme.
Krok 3
Podávejte na japonský způsob – s nakládaným zázvorem. Jíme hůlkami. Jídlo je prostě chutné!
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Při krájení okurek používejte škrabku na zeleninu – získáte velmi tenké, krásné, rovnoměrné proužky.
UŽITEČNÉ RADY
Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu, ale krása je v prezentaci! Vytvořte si elegantní atmosféru – ubrus v asijském stylu… a ocitnete se daleko za svou dačou – někde v zemích východní Asie!