K receptu
Salát se připravuje rychle. Zeleninu zde není třeba vařit ani smažit – tělu tím velmi prospívá. Zelenina je pouze syrová a zálivkou je rostlinný olej a citronová šťáva. Kedlubnové zelí na dači nepěstuji dlouho, ale zalíbilo se mi natolik, že jsem připraven ho pěstovat každý rok. Veškerá zelenina v tomto salátu je z naší vlastní zahrádky, kedlubna vytváří zvláštní chuť!
Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 10 min Přidat. čas: 5 minVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 porcekapusta kedlubny 2 ks rajčata 3 ks okurky 3 ks mrkev 1 ks koriandr 1/2 svazku tymiánu 1 větvička citronová šťáva 1/2 ks rostlinný olej 50 ml sůl podle chuti čerstvě mletý černý pepř podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Kedlubnové zelí oloupeme a nastrouháme na nudličky.
Krok 2
Okurky nastrouháme na nudličky.
Krok 3
Mrkev oloupeme a nastrouháme na nudličky.
Krok 4
Rajčata nakrájíme na malé plátky.
Krok 5
Koriandr nakrájejte nadrobno a smíchejte všechny ingredience.
Krok 6
Přidejte citronovou šťávu a rostlinný olej. Sůl a pepř.
Krok 7
Dobře promícháme a podáváme.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Tento salát je nízkokalorický, obsahuje spoustu věcí prospěšných pro lidský organismus – jejich vypisování vás omrzí!
UŽITEČNÉ RADY
Nenechte si v létě ujít příležitost jíst syrovou zeleninu. Pravidelná konzumace tohoto salátu vás dokáže zbavit špatného cholesterolu, bojuje proti dně a pomáhá vám zhubnout. To říkají lékaři – hlídá si své zdraví!