Site icon Wellness Way Česká republika

Pánvový vepřový pokrm dušený v lahodné rajčatové omáčce

K receptu

Vepřové maso dušené v rajčatové omáčce na pánvi je pokrm s italským nádechem. Proč? Protože je inspirován italskou klasikou Carne alla pizzaiola, dušeným masem v omáčce na pizzu. V Itálii každá hospodyňka ví, jak vařit toto jídlo, a ujišťuje, že její recept je stejný. Nejčastěji se Carne alla pizzaiola vyrábí z hovězího masa, ale tento recept používá vepřové maso. Hlavními přísadami do omáčky jsou rajčata, česnek, olivový olej a sušené italské bylinky. Maso dušené na pánvi v rajčatové omáčce je velmi šťavnaté a aromatické.

Složitost: snadno Kalorie: 400,49 kcal/porce porce: 5 Vaření: 1 hodina 30 minut Použitý: 34,61 g/20,98 g/10,69Dušení, chřadnutíItalská kuchyněVečeřeVečeřeHlavní chodNarozeninyKarnevalnový rokvelikonočníVánoceINGREDIENCE NA 5 PORCÍlibové vepřové maso 1 kg cibule 2 ks česnek (stroužky) 4 ks olivový olej 3 lžíce rajčat 2 ks konzerva rajčat ve vlastní šťávě 400 ml rajčatového protlaku 3 lžíce sušeného tymiánu 1 lžička sušeného rozmarýnu 1 lžička .l.čerstvě mletý černý pepř 2 špetky soli ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Vepřové maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na dlouhé kousky. Je lepší použít libovou dužinu – toto maso je méně tučné, ale křehčí.

Krok 2

Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na tenké plátky. K výrobě trhaného vepřového masa můžete použít nejen cibuli, ale také šalotku nebo červenou cibuli.

Krok 3

Vepřové maso vložíme do hluboké pánve rozpálené olivovým olejem a za stálého míchání dřevěnou stěrkou ho rychle opečeme dozlatova. Místo pánve můžete použít kotlík.

Krok 4

K opečenému masu na pánvi přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání vaříme do změknutí. Zelenina by se neměla smažit – měla by zprůhlednit.

Krok 5

Vyjměte konzervovaná rajčata ve vlastní šťávě ze sklenice, oloupejte je a poté rozdrťte v mixéru nebo nasekejte, dokud nezískáte hladké pyré.

Krok 6

Na čerstvých rajčatech udělejte příčné řezy, zalijte je vařící vodou a poté je ponořte do studené vody. Odstraňte slupku a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Rajčatový protlak zřeďte vodou na konzistenci zakysané smetany.

Krok 7

K masu a cibuli na pánvi přidejte konzervovaný rajčatový protlak, nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Přisypeme tymián, rozmarýn, opepříme a promícháme. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme, dokud není maso měkké. Ke konci vaření dosolíme podle chuti.

Krok 8

Hotové dušené vepřové maso v rajčatové omáčce podáváme s těstovinami nebo jinou přílohou. Při podávání zdobíme lístky zelené bazalky. Dobrou chuť!

UŽITEČNÉ RADY

Do rajčatové omáčky k dušenému vepřovému můžete přidat trochu krystalového cukru, aby se vyrovnala kyselá chuť rajčat.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Současné použití čerstvých a konzervovaných rajčat a rajčatového protlaku v omáčce pomáhá dosáhnout bohatší chuti. Můžete však připravit omáčku pouze z konzervovaných rajčat nebo alternativně pouze z čerstvých a přidat trochu rajčatové pasty pro zvýraznění chuti.

Exit mobile version