K receptu
Nezapomeňte si na zimu připravit plněná zelená rajčata: tento předkrm ohromí vaše blízké a hosty velmi zajímavou, pikantní chutí. A díky velkému množství zeleniny je také velmi zdravé: vitamíny v něm jsou zachovány co nejúplněji, protože přísady nejsou tepelně upravovány. Další zřejmou výhodou předkrmu je, že jej připravujeme bez přidání octa: plněná rajčata se jednoduše osolí a zkvasí, čímž získá příjemnou kyselost. Celkově to rozhodně stojí za vyzkoušení! Plněná zelená rajčata vám navíc v zimě poslouží ještě jednou: jsou ideálním doplňkem na slavnostní novoroční nebo vánoční stůl.
Složitost: snadno Kalorie: 31,21 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 1,67 g/0,24 g/6,67PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcevelká mrkev – 2 ks cibule – 1 ks feferonka – 1 ks petržel – 250 g řapíkatý celer – 300 g rajčata (zelená nebo hnědá) – 4 kg pitné vody – 3 l sůl – 6 polévkových lžic. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si ingredience na plnění zelených rajčat na zimu. Nejprve oloupejte mrkev a cibuli. Mrkev omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
Krok 2
Papriku omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Pokud máte raději štiplavější chuť, můžete semínka nechat. Česnek oloupejte, stroužky rozdrťte plochou stranou nože a nasekejte nadrobno.
Krok 3
Petržel a celer na plnění rajčat omyjeme, dobře osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme nadrobno. Veškerou připravenou zeleninu promícháme a mírně osolíme.
Krok 4
Zelená rajčata omyjte a na každém udělejte hluboký řez. Vložte do něj předem připravenou zeleninovou náplň. Umístěte těsně do vany nebo jiné nádoby vhodného objemu.
Krok 5
Chcete-li připravit lák, vařte vodu se solí. Nalijte na plněná rajčata. Nechte 2-3 dny při pokojové teplotě. Rajčata by měla změnit barvu na tmavší barvu a změknout. Skladujte na chladném místě.
UŽITEČNÉ RADY
Plněná zelená rajčata připravená podle tohoto receptu lze skladovat celou zimu, hlavní věcí je uchovávat je na chladném a suchém místě. Není potřeba je pevně rolovat. Pokud chcete větší spolehlivost, dejte je do lednice.
MIMOCHODEM
Chcete-li naplnit zelená rajčata, zkuste si vybrat největší ovoce: během procesu vaření to bude pro vás pohodlnější a výsledek bude mnohem lepší!