K receptu
Křehký květákový kastrol se šťavnatými rajčaty. Lze připravit pro rodinu k obědu nebo večeři.
Složitost: snadno porce: 8 Vaření: 45 minTroubaVařeníPečeníVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíPárty, bufetINGREDIENCE NA 8 PORCÍkvěták 600 g rajčat 2-3 ks vejce 4 ks mléko 100 ml sýr 150 g másla 50 g sušeného tymiánu 2 špetka soli mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Zelí blanšírujte 3-4 minuty v osolené vodě. Sceďte v cedníku, sceďte a ochlaďte na pokojovou teplotu. Květák nakrájíme nadrobno.
Krok 2
Do nakrájeného zelí přidáme vejce, mléko, sůl, pepř, promícháme.
Krok 3
Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Do zelí přidejte polovinu sýra a promíchejte.
Krok 4
Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky.
Krok 5
Pánev vymažte malým množstvím studeného másla. Do formy dejte kapustovou směs. Navrch položíme rajčata a posypeme sušeným tymiánem.
Krok 6
Zbylé máslo nakrájíme na kousky a namažeme na rajčata. Vložte pánev do trouby předehřáté na 180 stupňů na 30 minut.
Krok 7
Vyjměte pánev z trouby, posypte zbylým sýrem a vložte zpět do trouby na 5 – 7 minut.
Krok 8
Vyjměte hotový kastrol z pánve. Mírně ochlaďte.
Krok 9
Podávejte kastrol na stůl, rozdělte na porce. Dobrou chuť!
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Ke kastrolu můžete podávat salát z čerstvé zeleniny.
UŽITEČNÉ RADY
Do směsi do kastrolu můžete přidat několik jemně nasekaných bylinek: petržel, kopr, koriandr atd.