K receptu
Šťovík v tomto salátu lze nahradit mladým špenátem.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 20 minVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce150 g borůvek a ostružin po 100 g šťovíku 40 g rukoly 200 g mladého sýra (Adyghe, Suluguni, mozzarella) 200 g vícebarevných cherry rajčat a kůra z 1 pomeranče 2 polévkové lžíce. l. med 1 polévková lžíce. l. hořčice se semínky 80 ml olivový olej sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Na zálivku nalijte pomerančový džus do sklenice se šroubovacím uzávěrem, přidejte med, hořčici a máslo. Dochuťte solí a pepřem, pevně přikryjte a důkladně prošlehejte.
Krok 2
Cherry rajčata podélně rozpůlíme a smícháme s lesním ovocem. Sýr nalámejte nebo natrhejte na malé kousky.
Krok 3
Směs šťovíku a rukoly dejte na talíře (lépe je odtrhávat stonky šťovíku).
Krok 4
Na zeleninu naneste lžící směs rajčat a bobulí a posypte sýrem. Zálivku znovu důkladně prošlehejte a nalijte na salát. Posypeme kůrou. Ihned podávejte.