Rajský salát s výrazným sýrem, osvěžujícím šťovíkem a sladkými bobulemi

K receptu

Šťovík v tomto salátu lze nahradit mladým špenátem.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 20 minVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce150 g borůvek a ostružin po 100 g šťovíku 40 g rukoly 200 g mladého sýra (Adyghe, Suluguni, mozzarella) 200 g vícebarevných cherry rajčat a kůra z 1 pomeranče 2 polévkové lžíce. l. med 1 polévková lžíce. l. hořčice se semínky 80 ml olivový olej sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na zálivku nalijte pomerančový džus do sklenice se šroubovacím uzávěrem, přidejte med, hořčici a máslo. Dochuťte solí a pepřem, pevně přikryjte a důkladně prošlehejte.

Krok 2

Cherry rajčata podélně rozpůlíme a smícháme s lesním ovocem. Sýr nalámejte nebo natrhejte na malé kousky.

Krok 3

Směs šťovíku a rukoly dejte na talíře (lépe je odtrhávat stonky šťovíku).

Krok 4

Na zeleninu naneste lžící směs rajčat a bobulí a posypte sýrem. Zálivku znovu důkladně prošlehejte a nalijte na salát. Posypeme kůrou. Ihned podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika