K receptu
Pokud jste ještě nevařili šťavnatý kebab v rajčatové marinádě, radíme vám, abyste tak učinili okamžitě. Výsledek předčí všechna očekávání! Vepřový kebab je v této marinádě obzvláště úspěšný. Rajčatová šťáva dokonale změkčuje vlákna masa a dodává mu zvláštní aroma, šťavnatost a mírnou kyselost. Šťávu z čerstvých rajčat lze rychle připravit v odšťavňovači nebo odebírat hotovou, kvalitní, nejlépe s dužinou. Na marinádu budete potřebovat také hodně cibule, můžete ji nastrouhat na hrubém struhadle nebo nasekat v mixéru. Přidejte koření podle chuti, ale je lepší ne čerstvé, protože čerstvé se připálí na otevřeném ohni, ale sušené: koriandr, bazalka, petržel, černý pepř nebo směs paprik, paprika, nebo si vezměte hotové koření na kebab. Nechte maso uležet v rajčatové marinádě alespoň 6 hodin a pak budete mít vy i vaši hosté zaručenou velkou radost.
Složitost: snadno Kalorie: 1197,32 kcal/porce porce: 6 Vaření: 30 min Přidat. čas: 6 hodin Použitý: 47,60 g/106,79 g/10,77MixérNa grilu, na griluVečeřeVečeřeHlavní chodPiknikINGREDIENCE NA 6 PORCÍVepřová krkovice 2 kgCibule 4 ks.Česnek 3 hřebíček(y)Rajče (rajče) 600 gMinerální voda 150 gMletý koriandr 1 lžičkaMletá sladká paprika 1 lžičkaSušená bazalka 0,5 lžičkyMletý černý pepř Sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Pro přípravu vepřového kebabu v marinádě z rajčat a cibule si připravte všechny potřebné ingredience podle seznamu: vepřová krkovička, cibule, česnek, rajčata, koření a sůl, perlivá voda. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek nasekáme.
Ražniči v rajčatové marinádě ()
Krok 2
Připravte rajčatovou šťávu s rajčatovou dužinou na marinádu. Za tímto účelem každé rajče nařízněte příčně a zalijte vroucí vodou po dobu 3 minut. Odstraňte slupku, dužinu nakrájejte na kousky a rozdrťte v mixéru nebo kuchyňském robotu do hladka.
Ražniči v rajčatové marinádě ()
Krok 3
Do rajčatové šťávy přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a znovu rozmixujte mixérem dohladka. Zalijte perlivou vodou, podle chuti dosolte a promíchejte. Rajčatová marináda je připravena.
Ražniči v rajčatové marinádě ()
Krok 4
Vepřovou krkovičku nakrájíme na středně velké kousky vhodné ke grilování. Dejte do velké mísy, posypte mletým černým pepřem, bazalkou, koriandrem a sladkou paprikou a míchejte, aby se spojily.
Ražniči v rajčatové marinádě ()
Krok 5
Vepřové kousky přelijte připravenou marinádou z rajčat a cibule, dokud nepokryje všechno maso. Maso promíchejte a prohněťte rukama, aby lépe absorbovalo marinádu. Mísu s masem zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 6 hodin nebo přes noc do lednice.
Ražniči v rajčatové marinádě ()
Krok 6
Naložené maso vyjmeme z marinády a navlékneme na špejle. Maso můžete také dosolit. Ražniči vařte na grilu na uhlí 30 minut. Nezapomeňte pravidelně otáčet špejlí a nedovolte, aby se maso připálilo.
Ražniči v rajčatové marinádě ()
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
K přípravě ražniči v rajčatové marinádě můžete použít hotovou rajčatovou šťávu, nejlépe domácí. Pro pikantnost do něj přidejte lžíci hořčice. Můžete také rozemlít konzervovaná loupaná rajčata ve vlastní šťávě v mixéru nebo použít rajčatovou passatu.
MIMOCHODEM
Tento recept dělá vynikající kuřecí kebab v rajčatové marinádě. Marinovat můžete křídla a stehýnka, ale nejšťavnatější kebab bude z kuřecích stehenních řízků.