K receptu
Možná vás překvapí náš čerstvý žampionový salát, protože houby jíme většinou až po uvaření. V tomto případě se ale rozhodně nemáte čeho bát! Žampiony jsou pěstované houby a můžete je sníst vlastně hned, aniž byste se o něco starali. Je to chutné? Můžeme s klidem říci ano. Chuť těchto hub nelze nazvat výraznou, ale v kombinaci s ostatními složkami pokrmu se chová jako vynikající společník a ukazuje své nejlepší vlastnosti. Zvláště příjemné je, že si můžete každý den připravit salát z čerstvých žampionů, je to tak jednoduché a rychlé na přípravu.
Složitost: snadno Kalorie: 60,23 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Použitý: 4,76 g/2,27 g/5,20SalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcečesnek – 2 stroužky přírodní jogurt – 1 hrnek čerstvých žampionů – 200 g čerstvých okurek – 2 ks svazek kopru – 1 ks sůl, pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si ingredience na salát s čerstvými žampiony. Houby oloupeme a otřeme vlhkým hadříkem. Nakrájejte na plátky nebo talíře. Okurky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Dejte do salátové mísy spolu s houbami a promíchejte.
Krok 2
Česnek oloupeme a nakrájíme. Kopr omyjeme, dobře osušíme, rozprostřeme na papírové ubrousky a nasekáme nadrobno. Připravené ingredience dejte do mísy.
Krok 3
Z čerstvých žampionů připravte salátový dresink. Chcete-li to provést, přidejte přírodní jogurt do misky s česnekem a koprem a promíchejte. Sůl a pepř.
Krok 4
Suroviny salátu z čerstvých žampionů ochutíme vzniklou jogurtovou omáčkou. Směs. Ochutnáme a případně dosolíme. Salát ozdobíme dle libosti a ihned podáváme.
UŽITEČNÉ RADY
Salát z čerstvých žampionů bude ještě chutnější, pokud jsou houby předem marinované. Nakrájejte je, vložte do misky, zalijte citronovou šťávou a nechte doslova 10 minut při pokojové teplotě.
MIMOCHODEM
Salát z čerstvých žampionů lze připravit v libové verzi tak, že přírodní jogurt nahradíte bezlaktózovou libovou majonézou nebo dobrým olivovým olejem.