K receptu
Produkt dva v jednom. Výslednou tekutinu lze pít jako likér nebo namáčet do pečiva. A švestky jsou dobré jako předkrm se sýrem, dezert nebo ozdoba jídel.
Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 1 hodinaPrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyINGREDIENCE NA 1 PORCI2 kg zralých švestek 200 g hnědého cukru 1 láhev (750 ml) zlatý rum Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Odstraňte pecky ze švestek. Vložte švestky do 2litrové sklenice.
Krok 2
Do hrnce nasypte cukr, zalijte vodou a rozpusťte. Vařte, dokud sirup nezezlátne. Švestky zalijeme horkým sirupem a promícháme.
Krok 3
Zalijeme rumem a promícháme. Přikryjte kusem pergamenu, svažte provázkem a dejte na tmavé místo alespoň na 1 měsíc, nejlépe na 3 měsíce.