Švestky namočené v lahodném rumu

K receptu

Produkt dva v jednom. Výslednou tekutinu lze pít jako likér nebo namáčet do pečiva. A švestky jsou dobré jako předkrm se sýrem, dezert nebo ozdoba jídel.

Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 1 hodinaPrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyINGREDIENCE NA 1 PORCI2 kg zralých švestek 200 g hnědého cukru 1 láhev (750 ml) zlatý rum Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Odstraňte pecky ze švestek. Vložte švestky do 2litrové sklenice.

Krok 2

Do hrnce nasypte cukr, zalijte vodou a rozpusťte. Vařte, dokud sirup nezezlátne. Švestky zalijeme horkým sirupem a promícháme.

Krok 3

Zalijeme rumem a promícháme. Přikryjte kusem pergamenu, svažte provázkem a dejte na tmavé místo alespoň na 1 měsíc, nejlépe na 3 měsíce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika