Třešňovo-jablečný kompot: Jak si zachovat chutě léta až do zimy

K receptu

Kompot na zimu z třešní a jablek nelze nazvat módním nápojem. Jeho chuť je předvídatelná a rozpoznatelná. To je důvod, proč milujeme takové jednoduché, autentické domácí přípravy. Místo koření obsahují lásku milovaných, místo koření vůni sluncem prohřátých třešní a jablek z babiččiny zahrádky. Otevřete sklenici tohoto kompotu za deštivého dne a vaše nálada se okamžitě zlepší.

Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 30 min Přidat. čas: 24 hodinPrázdnýPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 1 PORCI2 šálky třešní 3 střední jablka 350 g cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li vyrobit kompot na zimu z třešní a jablek, nakrájejte jablka na 6-8 plátků a odstraňte jádřince. Vložte třešně do cedníku a opláchněte ve studené vodě. V případě potřeby odstraňte pecky z třešní.

Krok 2

Vložte třešně a jablka do sterilizované třílitrové nádoby. Zalijte vroucí vodou až po krk, přikryjte sterilizovaným kovovým víčkem a nechte 10 minut.

Krok 3

Nalijte vodu ze sklenice do velkého hrnce, přidejte cukr a zapalte. Přiveďte k varu a vařte sirup 5 minut, dokud se cukr úplně nerozpustí.

Krok 4

Vařící sirup přelijte znovu na třešně a jablka, dejte pozor, abyste sirup nalili na ovoce, aby se sklenice nerozbila. Sklenici ihned uzavřete kovovým víčkem.

Krok 5

Opatrně otočte sklenici dnem vzhůru na složené ručníky a přikryjte dekou nebo dekou. Nechte, dokud kompot úplně nevychladne. Třešňový a jablečný kompot skladujte při pokojové teplotě.

UŽITEČNÉ RADY

Až budete připravovat kompot na zimu z třešní a jablek, nezapomeňte, že pecky třešní obsahují kyselinu kyanovodíkovou, i když v malém množství. A pokud třešně neodstraňujete pecky, skladujte takový kompot nejdéle 1 rok, zejména proto, že takového kompotu nikdy není mnoho.

MIMOCHODEM

Pokud je pro vaši rodinu třílitrová sklenice kompotu na zimu z třešní a jablek příliš a nestihnete ji vypít za 2-3 dny, můžete poměry přepočítat na malé sklenice, například litr sklenice. Na litrovou sklenici budete potřebovat 1 jablko, asi 2/3 hrnku třešní a 130 g cukru.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika