Užaslá pečená zeleninová polévka se sýrovými krutony

K receptu

Zapečená zeleninová polévka se sýrovými krutony se může zdát banální a nudná jen na první pohled, ale podívejte se na recept – má spoustu nuancí! Například pečení zeleniny dodá vaší polévce pyré sytější chuť, použití hořčičného oleje dodá nečekané noty a způsob přípravy sýrových krutonů vás zcela překvapí. Jsme si téměř jisti, že se toto jídlo stane častým hostem na vašem stole.

Do této polévky můžete přidat téměř jakoukoli zeleninu – pečené lilky, mladé cukety, mrkev. Udělejte si čas na delší mixování polévky, alespoň 5-7 minut, abyste získali velmi jemnou krémovou texturu, nebo hotovou polévku protřete přes síto.

Mimochodem, aromatický a jasně chutnající hořčičný olej nejenže dodá tomuto pokrmu zvláštní chuť, ale přinese také mnoho výhod. Používá se v prevenci a léčbě mnoha onemocnění, od hormonálních poruch až po metabolické poruchy, protože je přírodním antioxidantem a obsahuje bohatou sadu vitamínů a nenasycených mastných kyselin.

Složitost: průměrný Kalorie: 248,98 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina Použitý: 6,83 g/17,75 g/16,38PolévkaINGREDIENCE NA 6 PORCÍ800 ml kuřecího vývaru 600 g rajčat 3 sladké papriky 2 cibule 3 stroužky česneku 400 g nakrájených konzervovaných rajčat 100 ml smetany 30% tuku 4 plátky chleba 2 plátky sýra 50 g másla 4 polévkové lžíce. l. hořčičný olej ½ lžičky. sušený tymián čerstvě mletý černý pepř sůl bazalka k podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Předehřejte troubu na 200°C. Sladkou papriku rozkrojte podélně napůl, odstraňte semínka a blány a půlky nakrájejte na velké plátky. Rajčata nakrájejte na čtyři části. Zeleninu dejte na plech, osolte, opepřete, potřete hořčičným olejem a pečte 30 minut.

Krok 2

Nalijte 1 polévkovou lžíci do pánve se silným dnem. l. hořčičný olej, přidejte máslo a zahřejte. Na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek opékejte 4 minuty. Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme rajčata z konzervy a přivedeme k varu. Do polévky přidejte upečenou zeleninu, stáhněte plamen na minimum a přikryté vařte 20 minut.

Krok 3

Pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte smetanu, sůl a pepř, promíchejte a ochlaďte na pokojovou teplotu.

Krok 4

Smíchejte zbývající hořčičný olej se sušeným tymiánem a potřete chléb. Rozpalte nepřilnavou pánev. Mezi dva plátky chleba vložte sýr a vařte na středně vysokém ohni do zlatova, 1 až 2 minuty. Otočte a pokračujte ve vaření, chléb zatlačte stěrkou dolů, 1 minutu. Vyjměte chléb z pánve a nakrájejte na malé kostičky.

Krok 5

Polévku nalijeme do misek, přidáme krutony a ozdobíme lístky bazalky a černým pepřem.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 1,53 g (1,91 % denní hodnoty) • tuky 6,46 g (7,18 %) • sacharidy 5,98 g (3,56 %) • kcal 84,50 (4,69 %) • sodík 238,47 mg (16,45 %) • cukry celkem 2,00 g ( 4,00 %) • EFA 2,29 g (11,45 %) • vláknina 1,29 g (4,30 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika