Žitný chleb a okurky: tajemství dokonalého nakládání

K receptu

Existuje mnoho receptů na nakládané okurky. Každá hospodyňka má vždy svůj vlastní podpis. Nepředstíráme, že měníme vaše preference (proprietární receptury jsou posvátné), ale připravili jsme okurky s chlebem a chutnaly nám. Tento recept vám nemůžeme zatajit.

Složitost: snadno Kalorie: 585,80 kcal/porce porce: 1 Vaření: 1 hodina Použitý: 26,08 g/3,76 g/112,32PrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI2 kg silných malých okurek 120-130 g žitného chleba, lepšího než chléb Borodino 20-25 g snítek kopru 100 g soli 4-5 stroužků mladého česneku Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Naplňte okurky studenou pitnou vodou, nejlépe ze studny nebo pramene. Nechte 3-5 hodin na chladném místě. Každých 1,5 hodiny vodu slijte a zeleninu zalijte čistou vodou. Nemusíte to dělat, ale zalévané okurky jsou pružnější a křupavější, lépe se solí a sklenice s nimi neexplodují (poslední tvrzení není 100% prokázáno).

Krok 2

Konce okurek z obou stran odřízněte nebo je 1-2x propíchejte vidličkou.

Krok 3

Chléb nakrájejte na plátky a opečte na suché pánvi, dokud lehce nezuhelnatí. Nepřehánějte to!

Krok 4

Vložte okurky do 3litrové sterilizované nádoby. Nahoru položte chleba. Přidáme kopr a nadrobno nakrájený nebo celý česnek. Zalijte osolenou vroucí vodou tak, aby voda sahala až na samý vrchol zavařovací sklenice nebo dokonce mírně přetekla. Sklenice uzavřete a nechte 2-3 dny při pokojové teplotě. Poté již můžete jíst okurky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika