Adjika styl koření s okurkou a rajčetem

K receptu

Za prvé, toto není adjika, ale pouze variace na její téma. Za druhé, toto koření se připravuje jednoduše a středně rychle. Za třetí, recept je základní a chuť tohoto koření si můžete vylepšit sami. Můžete použít předpečený česnek a papriky, přidat své oblíbené koření a koření (zde se obzvláště dobře hodí chilli papričky), ale celkově je jídlo ohnivé! Toto koření je dobré podávat ke grilovanému masu nebo rybě, nebo ho můžete jíst jednoduše s chlebem nebo dokonce s nekvašenými vaflemi.

Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 1 hodinaSnackOmáčka, dresinkINGREDIENCE NA 1 PORCI1,2 kg dužnatých rajčat, nejlépe hnědých 600-700 g sladké papriky 100 g hnědého cukru 100 ml jablečného octa 120-140 ml rostlinného oleje bez zápachu 1,5-2 polévkové lžíce. l. sůl 2,5 kg silných, šťavnatých okurek 2 hlavy mladého česneku nastrouhaná kůra z půlky citronu, volitelně Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Rajčata je nejlepší blanšírovat, aby se odstranila slupka. Spolu s barevnými paprikami (bez pecek a mezistěn) projeďte mlýnkem na maso.

Krok 2

Přidejte cukr, rostlinný olej a sůl. Vložte do hrnce se silným dnem a vařte na středním plameni za míchání po dobu 8 minut.

Krok 3

Okurky nakrájejte na malé kostičky (se semínky nebo bez, podle libosti). Přidejte na pánev. Vařte dalších 5 minut.

Krok 4

Česnek nakrájíme na plátky. Snižte teplotu a přidejte do pánve spolu s octem a kůrou, pokud chcete. Zahřívejte 3-5 minut. Odstraňte z tepla, mírně vychladněte a vložte do sterilizovaných sklenic, srolujte a uložte na chladném místě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika