Čerstvá Ratatouille: Kulinářské dobrodružství s rajčaty

K receptu

Kdysi se věřilo, že ratatouille je jídlo chudých, které byli nuceni vařit z toho, co v létě vyrostlo na zahradě. Ale dnes je takový sezónní pokrm skutečný luxus!

Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 50 min Přidat. čas: 1 hodinaTroubaPečeníFrancouzská kuchyněVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ800 g lilku 500 g cukety 500 g sladké papriky 500 g rajčat 200 g šalotky 1 hlávka česneku 1 střední svazek zelené bazalky 100 g pesta ze sušených rajčat olivový olej sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Předehřejte troubu na 200°C. Lilek a cuketu nakrájejte podélně na plátky silné 2–2,5 cm. Oloupané papriky nakrájejte na čtvrtky. Šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme příčně na 3–4 kusy.

Krok 2

Všechnu připravenou zeleninu pokapeme olivovým olejem, osolíme, dáme na plechy vyložené pečicím papírem, posypeme šalotkou a česnekem a dáme do trouby. Pečte dozlatova, asi 15 minut.

Krok 3

Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky a promícháme. Pesto ze sušených rajčat ochutíme solí, pepřem a polovinou bazalky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu uležet při pokojové teplotě.

Krok 4

Rajčata nakrájíme na malé kousky a smícháme se zbylými lístky bazalky. Pokud chcete podávat ratatouille horké, ohřejte je v troubě na 200°C, ale můžete podávat i bez ohřevu. Přidejte rajčata a bazalku, promíchejte a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika