Site icon Wellness Way Česká republika

Exkluzivní recept: Třešňový džem s medem a rozmarýnem v bleskovém čase

K receptu

Obvykle děláme marmeládu, abychom ji uchovali na zimu. Proč si ale rovnou neudělat džem k jídlu, třeba s kaší, jogurtem nebo toustem. Koneckonců, tímto způsobem můžete připravit malé množství bobulí a experimentovat s novými kombinacemi.

Složitost: průměrný Kalorie: 57,88 kcal/porce porce: 33 Vaření: 40 min Použitý: 0,32 g/0,13 g/13,93VařeníDezertPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 33 PORCÍ800 g třešní 450 g medu 1 snítka čerstvého rozmarýnu 1 citronová šťáva 1/2 lžičky. mořská sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Třešně rozpůlíme a zbavíme pecek.

Krok 2

Smíchejte třešně a med v nízkém širokém kastrolu a přidejte snítku rozmarýnu. Umístěte pánev na oheň a přiveďte k varu. Džem vařte za mírného varu za míchání 15–20 minut. Sirup by měl mírně zhoustnout a třešně by měly změknout. Ke konci vaření přidáme citronovou šťávu a sůl.

Krok 3

Odstraňte pánev z ohně a džem vychladněte. Přendejte do suchých sklenic a uložte do lednice.

Krok 4

Pokud si chcete tuto marmeládu uchovat na zimu, pak ji horkou nalijte do sterilních sklenic a sterilujte 10 minut. Srolujte víčka.

Exit mobile version