Exkluzivní vrstvený koláč s divokými hříbky a sluncem sušenými rajčaty

K receptu

V italštině má koláč melodický název Torta salata con porcini e pomodori secchi. Pro tento recept jsem vzala již uvařené a zmrazené bílé, ale můžete (pokud je to možné) vařit s čerstvými. Moje sušená rajčata jsou domácí. A to vše je klíčem k úspěchu. Vzhledem k tomu, že se vaří rychlostí blesku, myslím, že se stane vaším oblíbeným. Kdybyste jen věděli, jak dobré to je s aperitivem! Mimochodem, už začínáte přemýšlet o novoročních pokrmech? Vezměte to v úvahu.

Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 40 minPečeníItalská kuchyněOdpolední svačinaVečeřePekárnaSnackVegetariánství: LaktoVegetariánstvíPárty, bufetPiknikINGREDIENCE NA 6 PORCÍbalení listového těsta bez droždí 500 vajec 3 ks lahodný tvrdý sýr (ideálně parmezán) 50 g smetany 22-30% tuku 3 lžíce středně velkých hříbků 5 ks stroužků česneku 2 ks sušená rajčata v oleji 5-8 ks. sůl, pepř podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Houby nakrájejte na malé kousky, „krásné“ nakrájejte na plátky na ozdobu. Plátky smažíme na másle do zlatova. Na olivovém oleji z rajčat orestujeme nakrájené houby, přidáme česnek, sůl a pepř. Necháme mírně vychladnout. Rozšleháme vejce a smetanu, přidáme najemno nastrouhaný sýr. K houbám přidáme náplň, promícháme, případně dosolíme.

Krok 2

Těsto mírně rozválejte. Na vrstvy jsem udělal rám. Stačí ustoupit 2-2,5 cm od okraje a udělat zářezy po obvodu, aniž byste těsto celou prořízli. Přidejte houbovou náplň. Nahoru položíme plátky hub a sušená rajčata. Pečte na 180-200°C asi 15-20 minut nebo do krásně zlatohnědé.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika