K receptu
Hlavní postavou tohoto jednoduchého mrkvového džemu je zázvor, dodává chuti jas a mírné koření.
Složitost: průměrný porce: 1 Vaření: 2 hodinyVařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 1 PORCI1 kg mrkve 1,5 kg cukru 0,5 l vody 2-5 cm čerstvého kořene zázvoru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Do zavařovací mísy nasypeme cukr, přidáme vodu a za míchání přivedeme k varu. Snižte teplotu a počkejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Za stálého míchání sirup mírně povařte, aby nedošlo ke změně barvy. Hotový sirup by měl ze lžičky vytékat hustým proudem.
Krok 2
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložte mrkev do horkého sirupu, přiveďte k varu a vařte 1 hodinu.
Krok 3
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do džemu přidejte zázvor, vraťte na oheň, přiveďte k varu a vařte dalších 30–40 minut do změknutí.
Krok 4
Džem vychladíme a nalijeme do sklenic.