Exotická povidla z třešňových švestek

K receptu

Zdálo by se, že třešňové švestky a pomeranče se v přírodě nevyskytují společně, ale v džemu se skvěle doplňují. Chuť je jasná, bohatá, ale ne vtíravá. Skvělý duet!

Složitost: průměrný Kalorie: 216,10 kcal/porce porce: 20 Vaření: 50 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 0,19 g/0,02 g/54,11SnídaněOdpolední svačinaPrázdnýINGREDIENCE NA 20 PORCÍ1 kg žlutá třešňová švestka 1 pomeranč 1 kg cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Třešňovou švestku rozkrojte napůl a odstraňte semínka.

Krok 2

Višňovou švestku zasypeme cukrem a necháme asi 1 hodinu odstát, třešňová švestka pustí šťávu.

Krok 3

Višňovou švestku a cukr položte na oheň, přiveďte k varu a na mírném ohni za stálého míchání vařte asi 25 minut.

Krok 4

Pomeranč důkladně omyjte kartáčem, nakrájejte na kousky i se slupkou a rozdrťte v mixéru. Za 5 min. Před koncem vaření přidáme pomeranč k třešňové švestce.

Krok 5

Hotový džem nalijte do sterilních sklenic a podle potřeby srolujte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika