K receptu
Zdálo by se, že třešňové švestky a pomeranče se v přírodě nevyskytují společně, ale v džemu se skvěle doplňují. Chuť je jasná, bohatá, ale ne vtíravá. Skvělý duet!
Složitost: průměrný Kalorie: 216,10 kcal/porce porce: 20 Vaření: 50 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 0,19 g/0,02 g/54,11SnídaněOdpolední svačinaPrázdnýINGREDIENCE NA 20 PORCÍ1 kg žlutá třešňová švestka 1 pomeranč 1 kg cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Třešňovou švestku rozkrojte napůl a odstraňte semínka.
Krok 2
Višňovou švestku zasypeme cukrem a necháme asi 1 hodinu odstát, třešňová švestka pustí šťávu.
Krok 3
Višňovou švestku a cukr položte na oheň, přiveďte k varu a na mírném ohni za stálého míchání vařte asi 25 minut.
Krok 4
Pomeranč důkladně omyjte kartáčem, nakrájejte na kousky i se slupkou a rozdrťte v mixéru. Za 5 min. Před koncem vaření přidáme pomeranč k třešňové švestce.
Krok 5
Hotový džem nalijte do sterilních sklenic a podle potřeby srolujte.