Exotické kandované slupky z melounu: Nečekaný gurmánský zážitek

K receptu Obtížnost: průměrný Kalorie: 5141,40 kcal/porce porce: 1 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 21,36 g/10,54 g/1257,20PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIZačněte vařit 5-6 dní před podáváním2–3 malé melouny s hladkou hustou kůrou, celková hmotnost 3–4 kg šťáva z 1 citronu1 kg cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Meloun omyjte a odřízněte vrchní vrstvu slupky o tloušťce nejvýše 2 mm. Meloun nakrájejte na kousky, lžící odstraňte dužinu na tvrdou vrstvu (tady nebude potřeba dužina). Slupky nakrájíme na tenké proužky a spaříme ve vroucí vodě s přidáním 2 polévkových lžic. l. citronová šťáva 3-4 min. Sceďte v cedníku, zalijte studenou vodou a osušte. Sirup vařte ze 750 g cukru a 1/2 litru vody, dokud se cukr úplně nerozpustí a nalijte na kůry melounu. Vařte na mírném ohni 10–12 minut, nechte 8–10 hodin tento postup opakovat ještě dvakrát. Potřetí během vaření přidejte další 2 polévkové lžíce. l. citronová šťáva. Vzniklou směs dejte do cedníku a nechte 1 hodinu odkapat. Slupky dejte na síto a dejte na 1 hodinu dosušit v málo vyhřáté (do 40°C) trouby Vyjměte, posypte zbylým cukrem nechte 2-3 dny při pokojové teplotě. Skladujte v uzavřené, suché nádobě. Gastronomický tip Ze zbylé melounové dužiny snadno uděláte naprosto božský nápoj. Dužinu dejte do mixéru, přidejte lístky máty, trochu medu, led a perlivou vodu. Šlehejte do hladka a pijte.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Až si budete chtít za deštivého nebo zasněženého večera zavzpomínat na léto, vyndejte ze skříně krabičku těchto kandovaných plodů, otevřete ji a nejprve jen inhalujte. A pak začněte jíst – nejlépe zapít horkým voňavým zeleným čajem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika