K receptu
Italský název pro pokrm je Carne di pollo con salsa di pomodoro e peperoni). Omáčka se zralými pečenými paprikami je ponořením do skutečného slunečného, aromatického léta!
Složitost: průměrný porce: 4 Vaření: 50 min Přidat. čas: 30 minItalská kuchyněHlavní chodVegetariánstvíPárty, bufetINGREDIENCE NA 4 porcekuřecí paličky 800 stroužků česneku 2 ks olivový olej 2 ks omáčky 2 ks stroužky česneku 2 ks olivový olej .l. chilli paprička 1 ks majoránka suchá 0,5 lžičky. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Kuřecí paličky omyjte a osušte papírovými utěrkami. Česnek nakrájíme na plátky a označíme je v zářezech vytvořených v dužině.
Krok 2
Paličky posypeme majoránkou, osolíme, opepříme, vložíme do pekáče a pokapeme olivovým olejem. Pečeme 40-45 minut na 200°C.
Krok 3
Současně s kuřetem pečte dvě papriky asi 25 minut, párkrát otočte. Upečené papriky necháme v pánvi s pokličkou. Po vychladnutí oloupejte slupku, odstraňte semínka a nakrájejte na kousky.
Krok 4
Na omáčku nasekejte česnek a chilli papričku. Rajčata oloupeme a nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme česnek a pepř, dochutíme majoránkou.
Krok 5
Přidejte rozmačkaná rajčata a na mírném ohni vařte 10-15 minut.
Krok 6
Přidejte kousky pečené papriky, vinný ocet a sůl podle chuti.
Krok 7
Podávejte kuře s omáčkou.