K receptu
Starobylé jídlo ruské kuchyně – řepa botvinya – se obvykle podávalo s rybou nebo račím ocasem. Na rychlou polévku doporučujeme použít stejně rychlou chobotnici.
Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 1 hodina 39 minutŽádná tepelná úpravaChlazeníruská kuchyněVečeřePolévkaVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ1 litr bílého kvasu 2 středně mladé červené řepy s natě 4 středně křupavé okurky 1 červená sladká cibule 300 g filet z olihně 3 vejce natvrdo 3 polévkové lžíce. l. červený vinný ocetcukr, sůl, černý pepř zakysaná smetana a smetanový křen k podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Odřízněte vršky řepy a uschovejte. Řepu omyjeme a zabalíme do alobalu, pečeme při 200 °C 40–50 minut. Opláchněte studenou vodou, ochlaďte, oloupejte a nakrájejte na tenké proužky.
Krok 2
Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká pírka. Zalijeme vinným octem, dochutíme 1 lžičkou. sůl a 1 lžička. cukr, pepř a nechat 30 minut louhovat.
Krok 3
Smíchejte řepu a cibuli s kvasovou marinádou, přidejte sůl a dejte na 20 minut do lednice.
Krok 4
Okurky nakrájíme na stejné nudličky jako řepu, trochu osolíme. Vejce oloupeme a nakrájíme na poloviny. Vrchy vložte na 40–50 sekund do vroucí vody, poté osušte a nakrájejte na tenké plátky.
Krok 5
Filet z chobotnice zbavíme tenkého filmu, filé nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, zalijeme vroucí vodou, necháme 5 minut odstát, chobotnici scedíme v cedníku.
Krok 6
Na talíře položte chobotnice, okurky a natě. Nalijte kvas s řepou a cibulí, navrch položte polovinu vejce. Podávejte se zakysanou smetanou a smetanovým křenem.