Exotický chutney z hrušek, jablek a sušených meruněk

K receptu

Toto chutney je dobré podávat k tučnému masu nebo drůbeži, včetně pečené celé husy, vepřové krkovice nebo kachních prsou. Nejlépe chutná, když je maso hodně pálivé a chutney studené.

Složitost: průměrný porce: 800 Vaření: 2 hodinyVařeníOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 800 PORCÍ350 g sušených meruněk 1 kg hrušek 150 g jablek 140 g cibule 2–3 cm čerstvého kořene zázvoru 450 g nakrájených rajčat 400–450 g jemného cukru 400–450 ml bílého vinného octa 1–1,5 lžičky. sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Oloupejte jablka a hrušky. Nakrájejte na 4 kusy a odstraňte jádro. Nakrájejte na malé plátky. Nakrájejte také sušené meruňky a cibuli. Nakrájejte zázvor.

Krok 2

Připravené ingredience, kromě hrušek, smíchejte s rajčaty (bez šťávy), cukrem, solí a octem v hrnci se silným dnem. Přiveďte k varu.

Krok 3

Vařte na mírném ohni za míchání vařečkou do zhoustnutí, asi 1 hodinu.

Krok 4

Přidejte hrušky a za občasného míchání vařte dalších 30 minut. Zcela vychladněte a nalijte do sterilizovaných sklenic.

MIMOCHODEM

Sušené meruňky byste neměli jíst bez omezení. Sušené ovoce předem odměřte nebo naberte. Jíst velké množství sušených meruněk může vést k žaludeční nevolnosti. Navíc se jedná o poměrně vysoce kalorický produkt: 100 g obsahuje asi 232 kcal. A sušené meruňky mají poměrně hodně cukru. Ať je to přirozené, přirozené, zdravé, ale přesto – hodně. Buďte opatrní, poznejte meze i v dobrých věcech.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika