K receptu Obtížnost: snadno Kalorie: 677,35 kcal/porce porce: 2 Vaření: 20 min Použitý: 0,47 g/0,08 g/141,80KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCE1 litr suchého červeného vína 800 g cukru 50 g pektinu 1 lžička. skořice 1 lžička. hřebíček kůra z 1 pomeranče Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Pomerančovou kůru nakrájejte na malé proužky.
Krok 2
Nalijte víno do hrnce, položte na mírný oheň, přidejte koření a kůru. Pomalu zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte na mírném ohni 5 minut.
Krok 3
Pektin smícháme v míse s cukrem a postupně přiléváme do vína. Přiveďte k varu. Odstraňte z ohně a nalijte do předem sterilizovaných sklenic a uzavřete víčky.
MIMOCHODEM
Recept poskytnut a vyvinut Maria Didurenko, tvůrce internetového obchodu Varenyevar.