Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický kastrol Tiella: Kombinace brambor, cukety a rajčat

K receptu

V některých oblastech Itálie je tiella vrstvený zeleninový kastrol. Tiella je jednoduché domácí jídlo, šťavnaté a chutné. Autorem tohoto receptu je slavný kuchař a televizní moderátor Michael Chiarello.

Složitost: snadno porce: 8 Vaření: 1 hodina 45 minutTroubaPečeníItalská kuchyněSnídaněVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: LaktoVegetariánstvíPárty, bufetINGREDIENCE NA 8 PORCÍbrambory 800 g cukety (střední) 2 ks česneku (hlava) 1 ks sýra 200 g strouhanky 1 sklenice bazalky 1 svazek olivového oleje 6 lžic soli podle chuti rajčatový protlak: rajčata 12 – 15 ks sůl podle chuti čerstvě mletý černý pepř podle chuti Tabulka míry a váhy RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Umyjte rajčata. Udělejte na nich řezy ve tvaru kříže. Blanšírujte ve vroucí vodě 1-2 minuty. Odstraňte z vody. Necháme vychladnout.

Krok 2

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky.

Krok 3

Česnek oloupeme. Hřebíček rozdrťte plochou stranou nože a nasekejte nadrobno.

Krok 4

Vložte brambory do mísy, nalijte 2 polévkové lžíce. l. olivový olej, posypeme polovinou česneku, osolíme, promícháme.

Krok 5

Cuketu omyjeme a osušíme. Nakrájejte na tenká kolečka.

Krok 6

Vložte cuketové hrnky do misky, posypte česnekem, nalijte 3 polévkové lžíce. l. olivový olej, sůl, promícháme.

Krok 7

Vychladlá rajčata zbavte slupky, nasekejte je v mixéru a protřete přes síto.

Krok 8

Rajčatový protlak dochutíme trochou soli a pepře.

Krok 9

Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem. Do pánve dejte 1/3 rajčatového protlaku.

Krok 10

Vložte polovinu bramborových plátků do pánve.

Krok 11

Položte polovinu koleček cukety.

Krok 12

Polovinu rajčatového protlaku rozetřeme na zeleninu.

Krok 13

Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Krok 14

Bazalku omyjeme a osušíme. Původní recept používá zelenou bazalku. Použil jsem fialovou.

Krok 15

Bazalku nasekejte nadrobno.

Krok 16

Rajčatový protlak posypeme 1/3 sýra a 1/3 strouhanky.

Krok 17

Posypeme trochou bazalky.

Krok 18

Opakujte střídavě vrstvy brambor, cukety, rajčatového protlaku, sýra, strouhanky, bazalky. Navrch posypeme zbylým sýrem a strouhankou. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut na 180 stupňů.

Krok 19

Poté zapékací mísu přikryjte alobalem a vložte do trouby na 45 minut. Po uplynutí času sejměte alobal a pečte dalších 15 – 20 minut.

Krok 20

Hotovou tiellu vyndejte z trouby a nechte mírně vychladnout.

Krok 21

Kastrol rozdělte na porce a podávejte s čerstvou zeleninou a bylinkami. Dobrou chuť! Dobrou chuť!

UŽITEČNÉ RADY

Během zimní sezóny můžete použít rajčatový protlak zředěný ve vodě.

Exit mobile version