K receptu
Tento recept na čerstvý nebo mražený květákový kastrol s rajčaty a sýrem můžete podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu. Zelí jako obvykle před pečením blanšírujeme v osolené vodě, dáváme pozor, abychom květenství nepřevařili, aby po upečení bylo zelí lehce křupavé. Vyberte si zralá, masitá rajčata a vyberte sýr, který se snadno rozpouští.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 50 minTroubaVařeníPečeníSnídaněVečeřeSnackHlavní chodVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcekvěták 500 gsuluguni 100 g třešně nebo velká rajčata 7-8 ks rostlinný olej 1 lžička strouhanka 2 polévkové lžíce zakysaná smetana 2 ks. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Květák rozdělte na květenství, opláchněte, vložte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte nejdéle 5 minut, aby zelí zůstalo křupavé. Blanšírovaný květák vložíme do cedníku, necháme okapat vodu a vložíme do vymaštěné zapékací mísy.
Krok 2
Květenství trochu posypeme strouhankou. Nejsou použity všechny sušenky, ponechte hlavní část! Příprava náplně na zeleninu. Vejce rozklepneme, přidáme zakysanou smetanu, sůl, najemno nasekaný česnek, zbylé drcené krekry a můžeme přidat koření podle chuti. Zelí zalijeme vodou a vložíme na 20 minut do předehřáté trouby.
Krok 3
Po uplynutí stanovené doby vyjměte formu se zelím, položte poloviny cherry rajčat nebo plátky velkých rajčat.
Krok 4
A posypeme strouhaným sýrem. Vložte zpět do trouby, aby se sýr rozpustil.
Krok 5
Horký květák pečený v troubě podáváme s rajčaty a sýrem. Dobrou chuť!