Exotický poklad Německa: Dort ze Schwarzwaldu

K receptu

Všichni už dávno zapomněli, že tento dort se kdysi vyráběl pouze v Berlíně a říkalo se mu „Schwarzwald s třešněmi“, podle regionu v jižním Německu. Nyní jsou hlavními obdivovateli Černého lesa Kanaďané, Američané a Australané. A my. Začněte vařit 12 hodin před podáváním.

Složitost: obtížný porce: 14 Vaření: 1 hodina 30 minut Přidat. čas: 12 hodinTroubaPečeníNěmecká kuchyněPekárnaDezertVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyDětská dovolenánový rokRomantická večeřeINGREDIENCE NA 14 PORCÍ1/3 šálku třešňového džemu 1,5 šálku sušených třešní 2 polévkové lžíce. l. višňový likér 400 g hořká čokoláda 200 g másla 1,25 hrnku cukru 1 lžička. vanilkový cukr 6 vajec 1/3 šálku mouky rostlinný olej 2 šálky chlazené smetany 1/4 šálku moučkového cukru 4 lžičky. třešňový likér 4 polévkové lžíce. l. třešně z kompotu 1 polévková lžíce. l. škrob Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

V rendlíku smícháme třešňový džem s likérem a na středním plameni za stálého míchání zahříváme 3 minuty. Přidejte sušené třešně a přiveďte k varu. Ihned stáhněte z ohně, přikryjte a nechte vychladnout.

Krok 2

Čokoládu rozpustíme spolu s máslem. Sundejte z ohně, přidejte cukr a vanilkový cukr. Za stálého šlehání přidáváme po jednom vejce. Bez zastavení šlehání přidejte mouku a opatrně nalijte třešňovou směs.

Krok 3

Troubu předehřejte na 200 °C s mřížkou na nejnižší úrovni. Zapékací mísu přikryjte alobalem tak, aby okraje vyčnívaly o 7–8 cm. Fólii namažte rostlinným olejem. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 30 minut. Vršek dortu přikryjeme alobalem a pečeme dalších 50 minut, poté necháme dort zcela vychladnout. Dort může ve středu trochu spadnout, takže okraje zatlačte dolů, dokud nebudou zarovnané se středem. Pevně ​​zabalte do fólie a nechte přes noc při pokojové teplotě.

Krok 4

Připravte si krém. Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a likérem mixérem. Kompotované višně důkladně osušíme, obalíme ve škrobu a přidáme ke smetaně. Vyjměte dort z formy, odstraňte fólii a fólii. Sušenku rozkrojte podélně na 3 vrstvy. 2 vrstvy natřeme krémem, přikryjeme třetí vrstvou, na ni položíme zbylý krém. Ozdobte třešněmi a čokoládovými lupínky.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Do krému můžete místo kompotovaných třešní použít tzv. koktejlové třešně („maraschino“). Nyní se prodávají ve všech velkých supermarketech. Lze je použít i na ozdobu dortu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika