K receptu
Salát s chobotnicí a okurkou osloví jak ty, kteří přísně sledují svůj jídelníček, tak ty, kteří nejsou zvyklí se v ničem omezovat, prostě proto, že toto jídlo je bezpodmínečně chutné. I když nepovšimnout si jeho lehkosti by byla samozřejmě neodpustitelná chyba! Chobotnice a čerstvé okurky jsou nízkokalorické a lehce stravitelné produkty a salát není oblečený s oblíbenou majonézou, ale s olivovým olejem smíchaným s worcesterskou omáčkou. To znamená, že jídlo můžete klidně jíst i pozdě večer, aniž byste se museli obávat nepříjemného tíže v žaludku nebo možného přibírání na váze.
Složitost: snadno Kalorie: 409,19 kcal/porce porce: 1 Vaření: 20 min Použitý: 41,26 g/24,59 g/10,05Hlavní chodVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIkostra chobotnice o hmotnosti přibližně 200-250 g – 1 ks čerstvé středně velké okurky – 2 ks sezamová semínka – 1 lžička.Pro tankování:olivový olej – 2 lžíce. l. Worcestershire (nebo sójová) omáčka – 1 polévková lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si všechny ingredience na salát. Nejprve pečlivě očistěte tělo chobotnice od černého filmu, vyjměte vnitřky a opláchněte teplou tekoucí vodou.
Krok 2
Do hrnce o objemu asi 1,5 litru nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Vložte do ní kostru chobotnice a přiveďte k varu. Zakryjte pánev a vypněte teplo vespod. Nechte působit 10 minut.
Krok 3
Korpus olihně vyjměte z vody a nechte vychladnout. Nakrájejte na tenké kroužky. Čerstvé okurky omyjte a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte na malé kostičky.
Krok 4
Připravené ingredience na salát – okurky a korpus olihně – dejte do velké mísy. Zrušit. Sezamová semínka dejte na suchou pánev a osmahněte. Necháme vychladnout.
Krok 5
Připravte dresink na salát. V samostatné nádobě smíchejte worcesterskou (sójovou) omáčku a olivový olej, důkladně promíchejte nebo lehce prošlehejte. Můžete to trochu opepřit.
Krok 6
Vzniklou zálivkou přelijte ingredience salátu a jemně promíchejte. Položte na servírovací talíře, posypte sezamovými semínky a ihned podávejte.
UŽITEČNÉ RADY
Salát připravte s chobotnicí a okurkou, abyste pokrm mohli hned sníst. I při krátkém skladování bude zelenina produkovat šťávu, která ovlivní strukturu pokrmu i jeho chuť.
MIMOCHODEM
Chuť salátového dresinku s chobotnicí a čerstvou okurkou bude pikantnější, pokud přidáte stroužek česneku protlačený lisem a pár kapek horké omáčky Tabasco.