K receptu
Pokud nemůžete najít dýni uprostřed léta, zkuste ji nahradit celerem, přesně podle receptu.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 40 minMixérTroubaPečeníVečeřeSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce3 cukety 250–300 g dýně polovina malé hlávky česneku hrst jemně nasekaných lístků koriandru 2 polévkové lžíce. l. Tabulka vah a mír olivového oleje RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Oloupejte dýni. Nakrájejte ho na střední kousky. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Klademe na plech vyložený alobalem. Umístěte tam polovinu malé hlavičky česneku. Pečeme při 180°C 10 minut.
Krok 2
Cuketu rozpůlíme. Semínka odstraňte lžící. Potřete cuketu olivovým olejem. Opatrně je položte na plech vedle dýně. Pečte dalších 10–15 minut. Dýně by se měla upéct a změknout, cuketa by měla zhnědnout.
Krok 3
Vyjměte zeleninu. Každý stroužek nařízněte nožem a vymačkejte dužinu. Vložte cuketu a dýni do mísy, přidejte česnek a hrst jemně nasekaných lístků koriandru. Prošlehejte ponorným mixérem. Dochuťte solí a pepřem, přidejte 1 polévkovou lžíci. l. olivový olej, promícháme a necháme vychladnout. Podáváme s vařenými kuřecími prsíčky.