Site icon Wellness Way Česká republika

Kouzelná kombinace dušených fazolí, klobásy a bramborové kaše

K receptu

Pokud chcete připravit vydatný a chutný pokrm pro celou rodinu, udělejte si dušené fazole s klobásou a bramborovou kaší. Jedná se o potravinu bohatou na bílkoviny, živočišné i rostlinné. 100 gramů fazolí obsahuje 22 gramů bílkovin, které tělo dokonale vstřebá. Fazole, včetně těch konzervovaných, jsou bohaté na vitamíny skupiny B a esenciální aminokyseliny a jejich skořápka obsahuje dostatek vlákniny, která prospěje trávení. Gurmáni vědí, že bílé fazole mají zvláštní, krémovou chuť. Fazole mají jedinou nevýhodu, jako každá luštěnina vyžadují předmáčení a dlouhé vaření. Ale v našem receptu na dušené fazole s klobásou a šťouchanými bramborami fazole vařit nemusíte – stačí přidat konzervované bílé fazole. Můžete si vybrat libovolné uzeniny podle vaší chuti. Jídlo bude chutnější, pokud místo klobás použijete syrové uzené nebo vařené uzené produkty, můžete si vzít kousky šunky nebo jakékoli klobásy; Hlavní je nešetřit na bylinkách a koření – díky nim budou dušené fazole s uzeninami aromatičtější a chuťově jasnější.

Složitost: průměrný Kalorie: 629,26 kcal/porce porce: 4 Vaření: 40 min Použitý: 31,37 g/37,35 g/41,81PraženíDušení, chřadnutíVečeřeVečeřeHlavní chodINGREDIENCE NA 4 porce400 g konzervovaných bílých fazolí 400 g rajčat, solených 175 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru 8 párků 2 polévkové lžíce. l. Dijonská hořčice 1 střední cibule 1 svazek petrželky 2–3 stroužky česneku 1 polévková lžíce. l. rostlinný olejNa bramborovou kaši:4–5 brambor 150 ml mléka špetka soli Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vařte vodu, přidejte brambory. Osolíme a vaříme 10 minut do změknutí. Zalijte teplým mlékem a ponorným mixérem rozmixujte na kaši. Na pánev položte poklici, přikryjte utěrkou a nechte.

Krok 2

Z petržele odstraňte stonky a uložte je do nádoby. Listy nasekejte nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme. Zahřejte pánev s rostlinným olejem, smažte cibuli dozlatova po dobu 5 minut. Přidejte česnek a vařte 2 minuty za míchání.

Krok 3

Vložte klobásy do pánve a opékejte 5 minut.

Krok 4

Přidáme rajčata a hořčici, zalijeme vývarem a 5 minut dusíme na prudkém ohni. Přidáme fazole, přidáme petrželku, přikryjeme a dusíme dalších 5-7 minut, dokud se klobásy nezapaří.

Krok 5

Bramborovou kaši rozdělíme do misek, poklademe klobásou a fazolemi a ihned podáváme.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 3,92 g (4,90 % denní hodnoty) • tuky 5,50 g (6,11 %) • sacharidy 11,23 g (6,68 %) vláknina 1,91 g (6, 37 %) • kcal 108,78 (6,04 %) • SFA 1,78 g (8,90 %) • sodík 408,40 mg (28,17 %) • celkový cukr 1,56 g (3,12 %) )

Exit mobile version