Site icon Wellness Way Česká republika

Léčivý pampeliškový med: Přírodní pomocník proti všem neduhům

K receptu

To je úžasný produkt! Pampeliškový med je lahodný džem za cenu téměř cukru. Dlouho vydrží a skvěle se hodí jako příloha k tvarohovým koláčům, palačinkám nebo jen k černému čaji

Složitost: průměrný Kalorie: 418,13 kcal/porce porce: 3 Vaření: 1 hodina 20 minut Přidat. čas: 12 hodin Použitý: 1,20 g/0,29 g/102,78SnídaněPrázdnýPárty, bufetPiknikINGREDIENCE NA 3 PORCE600 g žlutých květů pampelišky 2 střední citrony 1,5 kg cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Z hlav pampelišek setřeste případné zbytky (stonky seřízněte těsně pod kalichem, jsou hořké). Dejte na 1-2 hodiny do misky se studenou vodou, poté sceďte v cedníku, zalijte 1,5 litrem studené pitné vody, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10 minut. Odstraňte z ohně a nechte 12 hodin louhovat.

Krok 2

Z důkladně očištěného a osušeného citronu odstraňte kůru. Z citronů vymačkejte šťávu.

Krok 3

Na pánev nalijeme pampeliškový odvar, přidáme kůru a šťávu, přidáme cukr. Přiveďte k varu na středním plameni a vařte do zhoustnutí, asi 50 minut. POZOR! BUDETE POTŘEBOVAT OBA, NE PAMPELICE!!! Vývar přecedíme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.

Exit mobile version