K receptu
Pokud chcete salát více zasytit, uvařte si k němu křepelčí vejce a podávejte v misce s domácí majonézou.
Složitost: snadno Kalorie: 668,51 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 35,29 g/22,27 g/77,23PraženíVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíNarozeninyRomantická večeřeINGREDIENCE NA 4 porce400 g quinoa (může mít různé barvy) 400 g filet z lososa v jednom kuse 1 velká dlouhoplodá okurka 250 g vícebarevných cherry rajčat 100 g měkkých malých rozinek hrst lístků máty půl malého citronu olivový olej sůl čerstvě mletá černá pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Quinou důkladně propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu, vychladíme. Citron nakrájejte podélně na čtvrtky. Odřízněte jádro, odstraňte semena a filmy. Nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Krok 2
Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, lžící odstraníme semínka a dužinu nakrájíme příčně na malé kousky. Cherry rajčata překrojte napůl. Lístky máty nasekejte nadrobno, pár celých si nechte na podávání.
Krok 3
Všechny připravené suroviny smícháme, přidáme rozinky, dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem.
Krok 4
Filet z lososa podélně rozpůlíme a ze všech stran osolíme a opepříme. Vložte kousek pergamenu na pánev, nalijte na něj trochu oleje a položte na střední teplotu. Rybu položte na pergamen a velmi rychle smažte z obou stran, doslova 1–1,5 minuty. Rybu trochu zchladíme a nakrájíme – uvnitř by měla zůstat růžová. Na salát položíme rybu, ozdobíme lístky máty a podáváme.