Lososový salát s exotickou quinoou

K receptu

Pokud chcete salát více zasytit, uvařte si k němu křepelčí vejce a podávejte v misce s domácí majonézou.

Složitost: snadno Kalorie: 668,51 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 35,29 g/22,27 g/77,23PraženíVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíNarozeninyRomantická večeřeINGREDIENCE NA 4 porce400 g quinoa (může mít různé barvy) 400 g filet z lososa v jednom kuse 1 velká dlouhoplodá okurka 250 g vícebarevných cherry rajčat 100 g měkkých malých rozinek hrst lístků máty půl malého citronu olivový olej sůl čerstvě mletá černá pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Quinou důkladně propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu, vychladíme. Citron nakrájejte podélně na čtvrtky. Odřízněte jádro, odstraňte semena a filmy. Nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

Krok 2

Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, lžící odstraníme semínka a dužinu nakrájíme příčně na malé kousky. Cherry rajčata překrojte napůl. Lístky máty nasekejte nadrobno, pár celých si nechte na podávání.

Krok 3

Všechny připravené suroviny smícháme, přidáme rozinky, dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem.

Krok 4

Filet z lososa podélně rozpůlíme a ze všech stran osolíme a opepříme. Vložte kousek pergamenu na pánev, nalijte na něj trochu oleje a položte na střední teplotu. Rybu položte na pergamen a velmi rychle smažte z obou stran, doslova 1–1,5 minuty. Rybu trochu zchladíme a nakrájíme – uvnitř by měla zůstat růžová. Na salát položíme rybu, ozdobíme lístky máty a podáváme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika